Piss, Skit, Senapsgas och Plica

BRA GREJ

Ja må hon leva
Ja må hon leva
Ja må hon leva uti hundrade år!!

Idag fyller vår undulat, Peppar, 5 år!
Hip Hip Hurra för världens underbaraste fågel!!

DÅLIG GREJ

Idag var det , som så mången annan tisdag, dags för ett besök hos Dimman. Jag bytte om och satte mig på en cykel för att värma upp. Närmare bestämt på den andra cykeln härifrån sett….

Jag cyklade inte länge, jag kände tyvärr direkt att något var fel. Jag kände något liknande i torsdags och Dimman undersökte mig noga då. Idag var det dock än mer tydligt: Något var fel! Något “knakar till” eller “något fastnar och hoppar till” varje gång jag böjer benet. Det kändes verkligen inte rätt, så jag lät Dimman kika på det igen.Han blev konfunderad och vi satte oss helt enkelt rakt ner på golvet och funderade. Vad kunde vara fel? Han undersökte och klämde, tänkte och “hummade”. Helt plötsligt sa han något som jag inte förstod och rusade iväg. När han kom tillbaks, med en bok i högsta hugg, sa han: “Du har en Plica”

Om jag fattar det hela rätt har jag alltså en förtjockad ledhinna som är ivägen för knät och knäskålen när jag böjer benet. Den fastnar helt enkelt och när jag fortsätter att böja benet så “hoppar det till” när den lossnar från det som den fastnat i.  Den är anledningen till att jag numera sover med kudde under knät och till att jag har ont precis hela dagarna, äter tabletter och tycker lite synd om mig själv.

På ett sätt är det skönt att veta vad det är som är fel. På ett sätt är det stressande och gör mig ledsen. Jag trodde verkligen på mitt knä den här gången. Jag trodde på mig själv, jag hade ju tränat precis som jag skulle….

Enligt Dimmans bok och några av hans kollegor så är operation lösningen. Dimman själv är inte lika övertygad. Nu letar han lösning åt mig via sina läkarkompisar. Jag har såklart surfat runt och kikat på vad det står på nätet….livsfarligt, jag vet. Det står dock på några ställen att vila och antiinflammatorisk medicin kan hjälpa. Operation står dock överallt också. Vi får se.

Jag måste erkänna att jag är depp för det här. Det är blä!

TREVLIG GREJ

Vad kan vara bättre än att träffa en god vän och se en bra film om man är depp?
Jag hade turen att redan ha bokat in en dejt i Kista med min apa ikväll.
Vi pratade om högt och lågt, åt god mat, drack goda drycker och tog kort så folk tittade!

När vi var klara med det gick vi och köpte nödvändigheter!

Sånt som krävs på bio!

Efter att ha skrattat och gråtit i två timmar åt Valentine’s gick vi ut i Kista Galleria och insåg att vi aldrig hade sett lokalen tom förut. Knock Knock, anybody there??

Nästa gång jag går på bio skulle jag gärna se någon av dessa filmer;
Alice i underlandet eller Änglavakt

…och du Tesan, vi har en dejt i maj. Deal!
Sex in the City 2
Sånt som bara tjejer förstår…

Och en helt annan sak:
Hur länge ska det vara svårt att skriva 10 i början av datumet?
Hur kan det vara så svårt att minnas, i fingrarna liksom, att året börjar med en etta och en nolla?

Ta hand om er!