Blogg-Buggs-Babbel i brist på annat…

Kanske inte helt intressant för allmänheten, så jag förstår om ni lägger ner nu och återkommer en annan dag, men jag tror jag ska ta och bjuda på några helt färska och totalt osammanhängande fakta om mig.

Igår såg jag nämligen en bunt sådana på min facebooksida. Jag skrev dem för ett halvår sen och jag skrattade gott. Så varför inte skriva några igen? Det kan ju bli några leenden framåt februari pga.  just detta inlägg. Vem vet?

Alltså; Helt oviktigt kunnande om Eva Maria Hertz.

1. När jag som femtonåring döpte mig ville jag passa på att ändra mitt namn till Runesdotter. Min pappa Rune tyckte inte det var en bra idé.

2. Jag tycker verkligen inte om det tyska språket. Jag läste det i sex år i skolan men inget gott har någonsin kommit ur de studierna. Ja, förutom en mild form av ångest.

3. Går utan nagellack idag eftersom jag inte kan bestämma mig för vilken färg jag ska använda OCH tycker att det är ett problem.

4. Jag har bott på följande platser (om guldfiskhjärnan minns rätt); Hagfors (föddes), Riala (nåt år), Blidö (under uppväxten), Norrtälje centralt (första egna boendet), Slussen, Hässelby Gård, Enskede, Norrtälje Södra, Norrtälje Norra, Sollentuna lägenhet, Sollentuna parhus.

5. På min vänstra hands ovansida har jag ett ben som växer rakt upp. Det gjorde skitont när jag var liten men nu är det inga problem.

6. Jag skulle hemskt gärna vilja ha ett makroobjektiv till min Nikon D60. Små saker ser så coola ut när man ser dem i större format…

7. Jag gillar silver otroligt mycket mer än vad jag gillar guld.

8. Min dotter har mitt namn som mellannamn. Jag tycker det är jättehäftligt. Hon tycker det är töntigt.

9. Webkameror är något av det mest skrämmande jag vet samtidigt som det är riktigt roligt att få se den man pratar med live….kluven.

10. Imorgon ska jag försöka ta mig till jobbet utan att köra en automatväxlad bil. Jag vet inte hur det ska gå…..Inte för att jag inte kan köra bil med manuell låda (som ni hoppades *ler*) utan för att jag har ont i vänster knä.

11. Jag kan inte använda PhotoShop. Min dotter kan. Suck.

12. Varje gång jag har ihjäl en mördarsnigel så gråter jag nästan.

13. Min första egna bil var en röd Ford Escort. Den sålde jag när den blivit stulen och funnen igen för tredje gången. Den bil jag gillat mest och hatat mest på samma gång var en bäbisblå Bubbla som jag till slut skänkte bort……Det har jag alltid ångrat. Efter det har jag ägt fler Fordar men den första bil som verkligen bara tuffar och går är den jag har nu. WOODY!! Toyota Yaris.

14. Jag bytte ringsignal idag på min mobiltelefon efter att ha suttit och valt i en halvtimme. Jag är ändå inte nöjd.

15. Jag har inte haft någon riktig tv-apparat på fem år.

16. Jag har aldrig bott utomlands och jag tror inte jag skulle kunnat göra det heller tidigare i mitt liv. Jag kanske skulle fixa det nu. Kanske.

17. När jag var liten hade jag platt platt platt platt hår. Nu har jag lockigt. Underligt.

18. Mina syskon har alltid varit de bästa vänner man kan ha. Om en inte tycker likadant som jag, kan man alltid ringa en annan. Jag älskar dem alla.

19. Jag har aldrig haft så svårt att skriva en lista som jag har idag.

20. I min tvättstuga slappnar jag alltid av. Där har jag min stereo och min egna skylt. “Välkommen till verkligheten”. Egentligen borde det stå “Välkommen till Mias värld”- för det är bara jag som jobbar där. Per jobbar i köket.