Sista dagarna i bildform…

Det var ju Sveriges Nationaldag och jag njöt av mina fina prästkragar! Om man inte klipper gräsmattan så noga utan lämnar områden för det “vilda” att komma fram så får jag alltid prästkragar på tomten. Så fint!

Vi bytte ju halva altanens trall förra året och nu var det dags att såpa in den för att få lite skydd mot väder och vind. Inte jätteroligt att göra, men det luktar gott och det gör nytta!

Grannarnas enormt fina syrenhäck (som får mycket kärlek och klipps ner med jämna mellanrum) spred ljuvlig doft varje gång jag knallade ner till bryggan. Varje gång var jag tvungen att stanna och dra in den underbara doften!!

Nationaldagsflaggorna fick hänga kvar litegrann längre än det var tänkt. De var ju lite roliga…

Nere på stranden tog jag en omgång mot tången och kottarna så att sanden blev så där mjuk och fin som man vill ha den.

Detta är inte heller ett jobb som är jätteskoj, MEN det är jätteskoj att bada och det är en härlig tillfredsställelse när det är klart så bara att göra 🙂

När solen sken och vi spelade yatzy på altanen så passade vi på att göra en rosa Gin och Tonic. Jag tog en liten nypa av småblommor från närmsta grannen och lade som pynt….busigt.

En annan dag bjöd maken på semitorkade tomater med burrata och pistagenötter på smörstekt surdegsbröd. MUMS.

Vi avslutade helgen med ett besök på min lillebrors gård. Här har vi gått runt den lilla söta sjön och gått ut på badbryggan. På andra sidan ser vi boningshuset.

Bakom ryggen betade dovhjortarna i solskenet.

Jag har aldrig kunnat linda en midsommarkrans av olvon (som Vilhelm Ersmark skrev i sin sång) men jag kan njuta av hur söta blommor den har.

Hemma i Solna hade vi regn och sol på en gång, och då visade vädergudarna var skatten är begravd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Informera mig om kommentarsuppdateringar för detta inlägg. Du kan också prenumerera utan att kommentera.