Julafton 2023

Per och jag gick upp tidigt för att komma iväg.


Med bilen full av mat, varma kläder, klappar, sängkläder och ombyte till morgondagen så väntade vi in 9-färjan.


Vi passerade två enormt stora älgar på Yxlan och ytterligare en färjöverfart innan vi körde ”Sju strömmars väg” in mot fastlandet.


Vi fortsatte norrut och njöt av vintern.


Sällan har vi njutit så mycket av en bilfärd.


Till slut, när vi passerat länsgränsen, kom vi fram till bondgården där vi skulle träffa släkten för en stor familjejul.


Här började julkänslan verkligen kännas!

Efter lite fix med bäddning och mat till rätt ställen tog vi en kopp i lugn och ro. Här med min systerdotter Clara.


Vart jag än tittade så kröp julen på mig 🙂




Vart man än tittar, så är det jul!







Vi ville inte missa dagsljuset så vi gick ut till kossorna en sväng.


Jag hittade Clara i soffan i rosa rummet när jag kom in igen.


Jag hittade pappa, Kina och Hanna i salen.


Vi var tjugotvå personer och fyra hundar samlade denna jul. Det är full fart hela tiden och jag tror Elsa var mycket tacksam när pappa tog en liten lur, för då kunde hon göra samma sak!


Kalle Anka-dags!!


Vissa tittade inte på tv utan satte igång med julbordsfix! Just här fixar syrran ostar.


Här fixar brorsan köttbullar!

Foto: Per Hertz

Han och Per fick, som ni kanske ser, laga sin mat ute i det gamla huset från 1800-talets början som tjänstgjort som brygghus, skola, missionshus och torp. Idag var det köket som fick stå till tjänst! Per lagade revben och brorsan köttbullar (som sagt)!

Emma stod för alla sillar. I år bjöd hon på tre klara sillar (Inlagd, Citron&Vitlök, Fänkål& Chili) och tre krämiga sillar (Dragon&Senap, Pepparrot&Äpple&Brynt smör, Basilika&Parmesan&Lime)


Dags för mat

Foto: Per Hertz

Foto: Per Hertz

Paketöppning!


Sent om sider var julafton över och jag gick upp för att sova! Utanför min sovrumsdörr lös stjärna och tallris!