Planer

Det blev inte som jag planerat den här veckan. Jag skulle åkt ut till ön tidigt i veckan, för att kunna skotta och fixa inför helgen. Jag fick stanna hemma.

Planerna gick inte heller som de skulle i helgen. Jag skulle fått besök av min kollega och hennes man, men vi fick ställa in.

Båda dessa planer raserades pga att jag helt plötsligt på tisdagens kväll blev snurrig i huvudet. Jag var så rejält snurrig att jag fick ställa in den middagen jag var bjuden på hos min dotter och snurret har fortsatt under veckan. Därav de inställda planerna.

En söndag hemma i stan innebar dock att jag fick besök av både min dotter och min son. Sonen hade med sig barnbarnet och vi njöt av hennes sällskap. Hon börjar bli rejält rörlig nu, så man får passa henne!Planerna gick inte heller som tänkt för studenterna på nobeldagen. De har dock inte bara ”plan A”, de har backup-planer.


Studenter finns det ju gott om på nobel. Både vid prisutdelningen, på middagen och på festen. De jobbar hårt för att se till att allt fungerar som det ska.

Plan A var inte att Sofie skulle jobba den här kvällen. Händelser gjorde dock att säpo fick säkerhetskolla henne för någon vecka sedan och hennes kläder idag.

För sjätte gången kom det sig så att hon var en av de som såg till att nobel flöt på. Hon tog tex hand om nobelpristagaren i kemi och såg till att han, Louis Brus, kom säkert till sin plats vid middagsbordet.


Ser ni henne där till höger? Hon ser oss!