Årets sista båttur!

Idag skulle vi höststäda båten, men havet var alldeles för lugnt för att vi skulle kunna låta Hedwig ligga kvar vid bryggan.

Det är inte ofta det är blankvatten/plattvatten, så man får passa på!

Vart vi än tittade så såg vi platt vatten. När jag såg en fågel så fångade jag den direkt på bild!

Vi hade först tänkt åka till Furusund för att äta lunch, men allt det där platta…

….fick oss att sikta UTÅT….

Det är så väldigt sällan havet är stilla. När det är det så åker man till Ängskär igenom detta smala hål som skrämmer alla, utom de som faktiskt hört från Lars Roxell att ”äh, det är bara att köra” 🙂 Per var matros på Helmi häromveckan och då hade de faktiskt en tur ut till just Ängskär och Roxells bodar, så nu har vi koll på de eländiga undervattensstenarna. Roxells har ju koll på varenda grynna i dessa vatten.

Sen fortsatte vi såklart ut till Fredlarna. Det är av någon anledning Pers absoluta favoritö. Vi är inte ense. För mig är alla öar utan bodar de bästa öarna. Jag förstår dock hur han gillar det här stället.

Ni ser hur lycklig han blev av att få komma ut hit, eller hur??

Efter att ha njutit av ytterskärgården så vände vi hemåt igen.

Vi åkte igenom Svartlöga. Där får man köra nära prickarna. Här är en grön.

När vi närmade oss hemmahamnen drog vi på, men stannade faktiskt för att leta upp den närmaste grynnan. Jag fick upp pulsen rejält när vi såg stenarna under oss. Per log. Nu vet vi ju EXAKT var den ligger. Bra där.

Väl hemma igen så började vi städa båten, men jag kunde inte låta bli att bada, så det gjorde jag. Vem kan undvika den där badbryggan??

Det här var sista båthelgen…..

Nästa helg kör vi nog årets första flygtur. Låter inte det bra??