Vår soliga lördag!

Tidigt på morgonen tog Per bilen in till stan för att träffa sin far och bror. Lite senare strosade jag därför de drygt hundra metrarna till tunnelbanan för att ta det färdmedlet in till staden när jag (och andra) skulle möta upp dem.


Jag klev av vid Fridhemsplan och promenerade genom kronobergsparken. Den gassande solen fick mig verkligen att få sommarkänslor.

När jag kom ner till Norr Mälarstrand så fortsatte sommarkänslan ännu tydligare.

Jag insåg också att mitt färdmedel var det exakt rätta för dagen. “Kungsholmen Runt” pågick nämligen och jag började fundera på hur Per skulle kunna ta sig fram…

När jag kom längre fram längs med kajkanten möttes jag av Emma, Victor och Marcus. Vi väntade in Pers lillebror och Per med hans pappa Göte innan vi gick in på “Trattorian”. Där skulle vi nämligen äta en brunch ihop. Vi väntade dock vid bordet tills Pers lillebrors dotter Vendela dök upp och tills Pers faster Susanne också gjort oss sällskap.

Då gav vi oss i kast med brunchen. Det visade sig finnas massvis av goda läckerheter. Såväl varma som kalla. Jag älskade allt jag provade och kunde konstatera att Italiensk brunch är godare och känns nyttigare än Amerikansk brunch.

Jag satt mitt emot Emma och Victor och tog chansen och tog en bild. Vi hade lite tur att de fick tid för vår lilla sammankomst eftersom Emma precis vunnit ett stipendium för den ledarutvecklingsutbildning som hon ska gå nästa år och de som tilldelat henne stipendiet bjöd på festlig middag just idag. De hann dock med oss också!

Det var fler som tog bilder under måltiden. Här fångar jag en fotosession “in action”.

Jag bad Emma fånga mig på bild också (eftersom jag nästan aldrig fastnar på bild, då jag är den som tar bilderna. Här ser ni därför mig och sonen Marcus!

Efter middagen bad jag alla i gänget att ställa upp sig på gruppbild. De ställde upp!

Efter detta tog jag och Per med oss Göte norrut för att hälsa på Marcus och Sofie. Där bjöds vi på läskande hemgjort is-te….

…och gosestund med lilla barnbarnet Vera!

Här lyckades vi också fånga FYRA generationer på bild.

Det kändes bra att lilla Vera fick träffa gammelfarfar som inte bor i landet.

Hon tog dock uppståndelsen med ro och njöt av situationen.

Här ser vi fina familjen: Mamma, Pappa, Barn! Jag blir varm bara jag ser dem. De är så fina!

Vi tackade för oss och åkte hemåt igen. Per skjutsade sin far till sitt hotell och vi bullade upp för Eurovision song contest. Vi tröttnade dock efter första låten och bytte till en film. Så vi missade när Loreen vann hela konkarongen för ANDRA gången! STORT. Grattis till henne och Grattis till Sverige som får hålla i Eurovision exakt 50 år sedan Waterloo!