Kinas 80-årsfirande!!

Jag har turen att ingå i en stor familj med många syskon, respektive och syskonbarn. I vår familj är man alltså rik på umgänge. Det finns alltid någon att vända sig till. Självklart har jag alla föräldrar att tacka för detta!!

Det var därför helt naturligt att många av oss vallfärdade till Furusund igår. Vi skulle nämligen träffas där för att fira Kina som fyllde 80 år! Trots att inte alla kunde komma, så var vi 27 personer på plats!

Jag, Per och Marcus utgick från Blidö så vi skjutsade pappa och Kina till firandet. När vi kom fram möttes vi av en varm familj med många kramar.

Vi satte oss vid ett fint dukat bord och kände oss väl omhändertagna på Furusund Värdshus.

Så här såg vår meny för kvällen ut:

Jordärtskockscréme med hösttryffel med svampbuljong och syrad lök

Stekt kummel med blomkålscréme och kräftsky med mangold och krondillspicklad gurka

Innan efterrätten ställde sig Per upp, och gick runt bordet för att födelsedagsbarnet skulle kunna höra honom (det var ganska hög ljudnivå i lokalen då vi även hade ett gäng där som firade en 50-årig bröllopsdag) när han sedan höll ett kort, men hjärtligt tal till Kina.

Vi sjöng födelsedagssången samt lämnade över en fin blomma och som present fick hon en flaggstång som reses på tomten i nästa vecka.

Barnbarnet Malin smög fram när det lugnat ner sig lite och lämnade över en egen present (utöver den stora som hon också var med på).

Resten av kvällen förlöpte med många härliga samtal och många av oss bytte plats då och då för att få en chans att träffa alla där.

Desserten var en saltkaramell créme brülée med rårörda björnbär. Ovanpå härligheten låg en liten späd grön kvist som smakade lite men tydligt av lakrits. Jag var tvungen att fråga vad det var för gott, och det visade sig att det var ”Atsinakrasse”. Mycket gott!

Kina tackade för middagen, uppvaktningen och presenten och jag blev glad när jag tyckte mig se att hon uppskattade firandet.

Mamma och minsta sonen

Pappa och två döttrar

Värdshuset bjöd på en mycket trevlig stämning med många olika områden att umgås på. Så om man var trött på att sitta kunde man t.ex. gå iväg och spela lite shuffle. Här ser vi Malin, Maja och Tilda som provar på spelet.

Detta var en mycket trevlig kväll som jag kommer komma ihåg väldigt länge. Det tror jag alla kommer att göra!

GRATTIS igen kära Kina, och tack för att du skapat en så stor familj!