Mamma 80 år

Marcus kom in i morse efter sin promenad med Elsa och frågade om vi hade sett flugsvampskaoset på baksidan av huset. Det hade vi inte. Jag var såklart tvungen att gå ut och kolla. Vi hade otroligt många svampar på baksidan. Helt sjukt!

Efter frukosten åkte jag och Marcus in till Norrtälje, medan Elsa och Sofie stannade på ön med Per. Per skulle hjälpa till med höststädningen på området och Sofie och Elsa skulle ut i skogen och ”andas”.

Vi åkte dock in med färjorna mot fastlandet och tog oss till mamma Britta som fyller 80 år idag!!! HURRA!! Där mötte vi mina systrar och några ur deras familjer och så gick vi in och sjöng för mamma!

Foto: David Berggren

Vi hade ingen fotograf tillgänglig så på bilden ni ser här ovanför är det jag som tar och bilden nedanför är det Catrin som tar så jag får vara med på bild.

Paketets papper gick i mammas älsklingsfärg.

Vi grattade mamma med ballonger, blommor och paket.

Mamma fick jobba hårt för att öppna sitt paket.

Jag frågade mamma lite om sitt liv och frågade om hon mindes sin 10-årsdag, sin 20-årsdag, sin 30-årsdag och så vidare. Vi fick höra lite om de olika dagarna och så fick vi se denna bild. Tänk så liten hon var en gång!!

Mamma lyckades öppna sitt paket och där hittade hon en fåtölj med inbyggd intelligens. Den hjälper henne att resa sig upp och hjälper henne att sätta sig långsamt ner igen. Perfekt!

Sen var det fikadags!

Tårta från butik och Annas hembakta godsaker bjöds det sen på!

Här ser ni kalasandet!

Mamma ska göra nytt id-kort så vi försökte ta en bild som skulle duga. Denna dög inte pga skuggor i ansiktet, men till slut fick vi nog till det tror vi.

Fotostudio. Foto: David Berggren

Mamma fick blombud under vårt besök och det knackade på dörren när en av grannarna kom och ville gratta. Så det var full fart hos mamma.

Till slut var vi färdigfirade och tackade för oss. Vi lämnade mamma i sin nya fåtölj med ballonger och blommor!

När vi kom hem till ön kunde jag inte hitta någon i huset. Jag gick ut och gick och då hittade jag våra grannar Bella och Per som var på väg hem från områdets städdag. Jag stannade till och pratade och då fick vi sällskap av trollsländor. Här ser vi en på Bellas hand.

Helt plötsligt kom min Per gående (han hade hittat mig via våra iPhones) och gjorde oss sällskap och då blev vi inbjudna på ett glas vin. Vi satte oss på altanen mitt i höstfärgerna och babblade en lång stund.

Grannen Per!

Grannen Bella.

Vi ses verkligen jättesällan, men då och då möts vi, och det är verkligen jättetrevligt när vi får till det. Vi satt och pratade en lång stund, men till slut var vi tvungna att tacka för oss och gå hem och laga mat!