Emma på ön!

Jag jobbade hemma i Solna på fredagen, men så fort arbetsdagen var över så satte jag mig i bilen och åkte till Sollentuna. Där hann jag passera Silverdal och den OK Q8 som finns där längs med Sollentunavägen. Den macken har nämligen biltvätt utan borstar så jag passade på att tvätta min lilla Ärta.

Jag åkte sen vidare in i Sollentuna och hämtade upp Emma. Hon hade precis kommit hem från jobbet, och jag vet att hon börjar sina dagar sjukt tidigt på morgonen och alltså äter sin frukost och sin lunch tidigt på dagen, så hon brukar vara hungrig långt innan jag och Per är det, så hon fick en smörgås och en smoothie för att hålla sig.

Vi åkte sedan ut till Blidö där vi direkt gick ner till bryggan, smakade på de nyss mognade blåhallonen och hoppade i plurret. Det var jätteskönt efter en sjukt varm vecka inne i staden.

Efter en stund kom även Per ut till ön och gjorde oss då sällskap nere vid bryggan. Han var också badsugen, så jag och Emma hoppade i igen. Sen satt vi där i kvällssolen och njöt av ett glas rött och helgstarten.

Vacker utsikt hade vi också!

Vi gick upp till huset och började laga middagen. Jag njuter alltid av att se hur de trivs i köket.

…och med varandra!

Vi åt en fläskfilépasta och tittade på barnfilmen ”Sing”. Otroligt bra film!

Lördagen var lite mulen och det regnade då och då. Vi led dock inte alls utan njöt av ledigheten.

Vi njöt även av den hembakade jordgubbstårtan med mandelbotten som Kina tog med sig till oss när vi bjöd över Pappa och henne på en kopp kaffe.

Jag pimpade min tårtbit med de hemodlade björnbär och blåbär som de dessutom bjöd på.

I våras köpte vi två små chiliplantor på Blomsterlandet och nu i slutet av sommaren har vi så mycket frukt på dem att jag tänkte börja försöka jobba med ”omhändertagandet”. Jag började med att pickla olikfärgade chilisar. Jag hoppas det blir gott!

Även om jag tyckte jag hade plockat ganska många frukter, så kunde man inte se det på plantorna. Där dignar grenarna fulla! 😉

Under tiden som jag jobbade i köket och Emma höll mig sällskap och gav positiva hejarop så var Per utomhus. Regnet hindrade inte honom från att stå och klyva vedkubbar. Han gick helt enkelt in i det gamla båtskjulet och stod regnsäkert där inne.

Vi gick och badade även om det blåste och var mulet. Det var fortfarande varmt i vattnet och vi hade underhållning av alla de kitesurfare som gillar vår sandbottenvik när det blåser. Ramlar de, så finns inget hårt att slå sig på.

Hemma i huset spelade vi spel och umgicks.

På kvällen lagade Per och Emma en torskrygg som de serverade med pesto, ugnsrostade rödbetor med chevre och pinje samt med en fänkål- och ruccolasallad. Det var otroligt fräscht och gott!

Emma och Per drack många koppar kaffe framför morgon-tv på söndagsmorgonen, medan jag undersökte om det kan tänkas finnas ett luddfilter i vår nya kombinerade tvätt/torkmaskin. Jag kunde konstatera att det finns det inte. Istället finns det ett rengöringsprogram som ska köras då och då. Mycket skumt.

Vi fortsatte söndagen med att titta på ”Sing 2”. Även den var toppen!!! Regnet droppade ner från den grå himlen så det var en perfekt filmstund.

Vi spelade lite spel innan Per gick ut och städade undan vedkapen från gårdagen, lyckades få jordfelsbrytaren att lösa ut, och fick undersöka anledningen till detta. Emma och jag tog en promenad.

Vi fascinerades av pappa och Kinas solrosor och havtorn, av deras blåbär och vackra äpplen.


Med varsitt paraply, som försäkring, gick vi sedan mot den gamla ångbåtsbryggan som numera mest påminner om svunna tider. Här går du på egen risk!


Fjärden låg gråblå och stilla.


Jag fångade min fina dotter på bild.


En bild på oss båda blev det också 🙂


Sen tog vi de få, men försiktiga, stegen in mot land igen.


Med torra och oanvända paraplyer kom vi tillbaks hem precis i tid för en god kopp kaffe hos föräldrarna.


Tänk vilken fin helg vi har haft!

En kommentar till “Emma på ön!”

  1. Tips på en jättebra och lite annorlunda barnfilm: Familjen Mitchell mot maskinerna (på Netflix). Jag ÄLSKAR DEN!

    “Hund? Korv? Brödlimpa? SYSTEMFEL!!!”

Kommentarer inaktiverade.