Ledig Lördag på Landet

Tänk att det är helg och att jag och Per är hemma på ön! Av alla härliga ställen så är detta det härligaste!

Det var länge sen vi gjorde något med pappa och Kina, så det var mysigt att åka iväg till fiket på den gamla barnkolonin längre ner på ön: Kafé Amalia.

Vi njöt av alla möjliga olika godsaker. Trots att de tydligen inte hade fullt utbud så hittade alla något gott till kaffet. Våfflorna med sylt på som Per (blåbär) och pappa (hjortron) åt var superfrasiga och goda, bullen Kina valde var otroligt kardemummagod och min ciabatta med massa goda och lokalt producerade pålägg på var mumsig som bara den.


Efter fikat/lunchen åkte vi ner till kyrkan och kollade till gravarna och tänkte lite på våra minnen från detta ställe. Pappa jobbade ju här i trettioett år så det finns otroligt mycket för honom att minnas. Jag sommarjobbade här en gång och de höga smala träden uppe vid kyrkan finns där som ett minne från den sommaren. Pappa och jag planterade dem den sommaren.


På vägen hem stannade vi till vid Gärdesbottens lantbruk och köpte vackra ägg. De är så vackra med alla sina olika färger och det är roligt att få köpa lokala produkter som stöttar Blidöbor.


På eftermiddagen stod Per vid spisen i flera timmar och lagade Ragu. Medan den puttrade gick vi ner till bastun och träffade grannarna som satt igång den så man kunde basta och bada. Där satt vi och pratade och umgicks någon timme innan vi gick hem igen för att äta middag.

Sent på kvällen tog Per den här bilden på himlen bakom pappas och Kinas hus. Fint va??