Till Göteborg!

Idag tog Per och jag ledigt från jobbet.

Vi ska nämligen spendera några dagar ihop med min syster och hennes man i Göteborg. Min svåger fyller nämligen 50 år och när vi funderade på hur vi skulle fira det, så var det fullt med restriktioner pga pandemin så vi kunde ju inte åka vartsomhelst, men till västkusten fick man åka så det bokade vi!

Det ska bli riktigt trevligt!

Vi började firandet redan på tåget – CHAMPAGNE!

När vi köpte champagnen råkade vi nog prata lite om att någon fyllde år…så den nyheten spred sig på tåget!

Efter några omgångar av ”plump” så kom vi fram till Göteborg. Det hade mörknat rätt mycket. Vårt hotell låg dock nära tågstationen så det var inga problem att hitta dit.

Vi bor på ett gammalt postkontor mitt i centrala stan och mitt i lobbyn har de bankat ut en gammal postbil och gjort en ”tavla” av den. Kul!

Takhöjden inne på rummet visar tydligt att detta var en pampig byggnad då det begav sig. Det är den ännu!

Vi tog en drink i baren efter att vi packat upp och kommit iordning.

Sen promenerade vi långsamt längs med kanalen…

Jag stannade såklart då och då för att ta en bild. Här ser ni tyska kyrkan.

Här och var var staden pyntad och fin!

Vi gick och åt en god middag på Ölrepubliken. Jag och syrran åt varsin rätt med blåmusslor, medan killarna åt varsin Fish and Chips.

Vi tog en annan väg tillbaks till hotellet och då hittade vi den här roliga grafittiväggen.

Nu är klockan midnatt och jag måste erkänna att jag är rätt trött. Jag sitter dock en liten stund till i den väldigt djupa fönsternischen och njuter av utsikten innan jag går till sängs.. Utanför fönstret ser jag nämligen kanalen med sitt glittrande vatten, spårvagnar som kör folk hem till sina hem och då och då lite roliga fordon. Just nu stannar t.ex. en bil och högtryckstvättar spårvagnsspåren. Man måste hålla rent antar jag!

Snart ska jag dock gå och sova. GODNATT!