Positivt att vara negativ

Jag avslutade förra året med att hålla mig undan från folk. Detta eftersom jag var på en sammankomst där jag träffat en person som dagen efter konstaterades ha covid-19.

Flera andra som också var med på samma ställe blev dåliga, testade sig och fick positiva covid-19testsvar, så när jag blev hängig, snorig och fick jobbig huvudvärk så beställde jag tid för att ta ett pcr-test.


Inne i Norrtälje fick man, efter att ha bokat tid, ställa sig i bilkö för att legitimera sig, få ett självtestkit och information om hur man tar testet på sig själv.


Det här är andra gången jag tar ett sånt här test. Förra gången var december 2020. Ett år sen….. Jag inser alltså att restriktionerna att hålla avstånd och tvätta händerna sjukt ofta och noga verkligen hållit mig ovanligt frisk. I vanliga fall är jag ju snorig mest hela tiden.


Jag läste instruktionerna flera gånger. Jag ville verkligen ta testet enligt alla konstens regler så OM jag hade några onda virusar så ville jag hitta dem.

Har ni gjort sånt här så vet ni hur obehagligt det är att med flit gnugga en lång topz mot kräkreflexstället innanför gomspenen. Fy farao!!!! Blä. Resten av testet går betydligt lättare att göra, men just den delen är hemsk.

Jag klarade av det.

Tjejen på teststationen tog emot min provrörspåse med tång….och sen åkte jag hem igen.

Dagen efter kom svaret: NEGATIVT

Dvs jag har en ”vanlig förkylning”. Än så länge i alla fall!

En kommentar till “Positivt att vara negativ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Informera mig om kommentarsuppdateringar för detta inlägg. Du kan också prenumerera utan att kommentera.