Saffransglögg med clementin och vanilj

I söndags kom ungarna ut med sina respektive till kobben och eftersom lunchen inte stod på bordet ännu så bjöd jag på min hemgjorda glögg. Den gjorde succé! Alla tyckte om den och jag har nu bestämt att den ska få göra flera besök hos oss i år.

Här nedanför har ni receptet som jag har tagit från “Bara en kaka till“.

INGREDIENSER:

1 flaska torrt vitt vin
1 pkt saffran (0,5 g)
5 hela kryddnejlikor
1 vaniljstång
1 clementin skuren i klyftor med skalet på
2 msk flytande honung
0,75 dl strösocker
1 stjärnanis
2 kanelstänger

INSTRUKTIONER:

Häll vinet i en kastrull och tillsätt saffran, kryddnejlikor, frön från en urskrapad vaniljstång, själva vaniljstången, och den oskalade (men noggrant sköljda) clementinen skuren i klyftor, stjärnanisen och kanelstängerna.

Låt sjuda på svag värme i ca 15 minuter. Det får verkligen inte koka med bubblor för då försvinner ju det goda… Alkohol kokar bort vid 78 grader, så jag använde termometer.

Rör ner honung och socker och rör tills det har smält. Fiska upp clementinklyftorna, vaniljstången, kanelen och stjärnanisen och släng dem.

Ta kastrullen av värmen och låt glöggen svalna helt och hållet innan du silar den så “småskräpet” försvinner. Häll upp glöggen i rengjorda flaskor och förvara den i kylen.

Jag värmde min glögg lite försiktigt när vi drack den, för jag tycker inte den var lika god kall.

PROVA!!!