Serenity

Serenity – frid, lugn, stillhet

Igår sa min bror Henrik och min svägerska Frida att de ville att vi skulle ses till sjöss idag. Vi tyckte det skulle bli skoj, så vi sa ja.

Tyvärr vaknade vi till en väldigt blåsig dag, så de tyckte att vi skulle ställa in dagens dejt. Ok, sa vi men då ringde lillebror och sa att anledningen till träffen hade varit för att överraska oss med att de köpt en ny båt! Vi kunde då inte hålla oss borta utan tog vår kylväska med oss och åkte till deras hemmahamn. Vi ville ju se skönheten!

Vi hade aldrig varit i deras hamn så det tog lite tid innan vi var på rätt ställe, men till slut så! Jag tittade längs med bryggan och tyckte mig se en tjej jag känner…

…Jag tittade lite noggrannare och visst var det Frida som satt där i en vit skönhet!

Vi lade till vid en brygga bredvid där brorsan fixat båtplats och gick sedan de vackraste 50 meter jag sett på länge fram till deras brygga.

Ni ser ju här nedanför – vackert!!!

Brorsan och svägerskan har alltså köpt en båt som har precis allt de vill ha och allt de behöver. De visade oss runt den fantastiska båten och sen hoppade jag och Frida i våra bikinis, medan Henrik och Per gick runt för att se om det fanns något att förbättra eller fixa.

Henrik hittade självklart nåt på ankarspelet som krävde att han hoppade ner i motorrummet. Det är ju ett ställe han gillar på båtar! he he….förra året låg han många dagar i motorrummet på sin förra båt. Då var det dock för att motorn inte ville starta. Det var nog roligare den här gången.

Jag testade att sitta uppe på fördäck i solen med Frida. Jag testade också att sitta på akterdäck där jag sippade på rosé. Var jag än satt så var det härligt! Här ser vi utsikten från akterdäck när det började mulna på litegrann.

Namnet på den nya skönheten är SERENITY och det är precis vad hon kommer att skänka till Henrik och Frida!