Ett farväl i regnigt Trollhättan

Idag vaknade vi väldigt tidigt på vårt hotellrum. Antagligen är kroppen inställd på arbete och tyckte det var morgon. Vi tog på oss regntäta kläder och tog en promenad runt stan i regnet. Trollhättan visade sig vara en otroligt vacker stad med många vackra hus. Jag gissar att staden är otroligt mysig i solsken.

Vi gick tillbaks till hotellet och hoppade in i bilen. Den här gången tog vi en tur för att Per ville visa mig de vackra omgivningarna och de många slussarna. Det var otroligt coolt att se vatten på båda sidor av bilen, men med 60-70 meters höjdskillnad. i höjd med bilen på vänster sida och djupt nedanför oss på högersidan. Vi gick ur bilen och tog en till liten promenad vid ”de gamla slussarna”.


Vid elvatiden tog vi oss till kyrkan och till det mål vi haft med hela vår resa – att ta farväl. Att gå på begravningen av Pers moster som tyvärr har lämnat oss.


Det var en fin ceremoni med många känslor och trots tunga tankar är jag glad att vi kunde vara med. Vi har ju många fina minnen också.

Efteråt tände vi ljus för min syster och Pers mamma och sände tankar även till de änglarna.


Trots pandemi åt vi gemensam lunch (7 personer) med bra avstånd mellan oss. Kaffet intogs ute på uteservering. I och för sig med infravärme, men lite kall blev jag allt och fick sno runt mig en filt. Min fina svägerska Ninni tog bilder på mig och Per.

Med ord som försök till kram-ersättning sa vi sen ”Hejdå” och började vår resa hem igen..