Julen är slut nu…

Idag sken solen från blå himmel och vi kände att det nog var dags att ta ner ljusslingorna från altanräcket och från den stora granen. Lite sorgligt kändes det, eftersom de ljusslingorna har hjälp oss att se något alls i flera månader. Det går dock inte att ha jul-ljus i mars…eller? Så idag åkte de ner.

Lamporna kring altanräcket var rätt enkla att ta bort. Det krävs ju såklart mycket lindande hit och dit, men det är bara att göra. Värre var det med ljusen i granen. Det trädet envisas ju med att växa hela tiden 🙂

Pappa bidrog med en jättelång stång med hemmabyggd ”gripklo” i toppen så vi kunde försöka lirka loss slingorna med den. Tio slingor skulle bort så vi höll på ett tag…

Vid tolvtiden bjöd pappa och Kina på kaffe på deras soliga altan. Grannarna Janne och Inger var också bjudna!

När kaffet var uppdrucket fortsatte vi med nedtagningen av de sista två slingorna. Per fick klättra upp på stege och sedan kämpa med den fyra meter långa stången.

Till slut var alla tio slingor nere. Sju var hela och lös fint. Tre hade fått brott på mitten och lös bara till hälften. Det kändes ju rätt bra ändå med tanke på att slingorna hängt i granen ända sen förra julen. Stormarna har väl gjort att grenarna i granen har svängt hit och dit och helt enkelt slitit sönder slingorna. Tre av tio känns ändå som ”ok”.

Nu återstår dock lite ”städning” av kontakterna. De ska få lite kärlek imorgon, innan de får åka in för säsongsförvaring.

Nu på kvällen har vi haft Teamsmöte med de familjemedlemmar som hade tid och lust. Det var ganska länge sen vi sågs så här, så det var trevligt att få höra hur alla mår och känna att vi i alla fall ses på det sätt som går…

Just nu håller Per på och grillar nåt ute på altanen. Jag har gjort sallad och två såser står redo på spisen. Det blir nog god mat ikväll också!