Vildsvin

Jakten på steg slutar ju inte bara för att det är helg, så vi gick upp i ottan och gav oss ut på promenad. Soluppgång är inte lika bra som solnedgång om man frågar en kille från västkusten, men den är helt klart fantastisk om man frågar en tjej från östkusten (Per och Mia för den som inte visste).

Efter frukost gick vi ut och försökte göra något åt det mer än risiga gamla båthuset som vi har på baksidan av huset. Det blev inte klart, men vi har en plan.

Vid lunchtid gick vi över till pappa och Kina och gjorde korv.

Min bror Henrik hade skjutit ett vildsvin och pappa och Kina hade fått det av honom. En del av den grisen blev idag korv.

Per och jag har gjort korv flera gånger nu. Det började med att Per fick en korvkurs av barnen i födelsedagspresent och sen har vi provat hemma.

Idag blev det alltså korv på pappa och Kinas altan med coronavstånd till Kina som stod för kryddningen och förberedandet. Alla hade vi olika uppgifter. Stackars pappa fick stå för all diskning….

Senare på dagen gick jag återigen en promenad.

Det behövs ju för att komma upp i de tio tusen steg vi vill ha. Det är dock inte någon större kamp, med tanke på hur härligt det är här ute.

Idag var det soligt, men blåsigt.

Så blåsigt att kitesurfarna var på plats i sandviken.

Vi hade därför lite underhållning när de åkte fram och tillbaks, plurrade och hade sig, medan vi umgicks med grannarna och bastade.

Det var dock rejält svalt idag. Bella fick t.o.m. ha mössa på sig när hon dröjde sig kvar på bastualtanen efter sitt bad. Så kan det dock bli när man envisas med att inte bara doppa sig lite snabbt efter bastun, utan verkligen doppa hela kroppen inklusive huvudet.

Vi satt kvar tills det inte fanns någon dag kvar. Vi kunde konstatera att vi återigen haft en härlig dag i skärgården.