Lördag elfte juli tjugohundratjugo

Sonen sa att han vill göra rabarberpaj. Inte idag, utan om en vecka. Alla som har rabarber vet att de ger upp en stund efter midsommar så jag gick ut för att rädda det som räddas kunde. Det mesta fick jag plocka hemma hos pappa och Kina. Lite fick jag tag på i min egen trädgård. Det blev det sista för den här säsongen.

Eftersom pajen tydligen ska lagas om en vecka, så var det till att vakuumpacka dem och lägga dem i frysen.

Jag hoppas det blir en god paj!

Idag har det regnat, sen var det soligt och jättevarmt. Sen regnade det och blev kallt. Sen blev det varmt, och sen blev det kallt och regnade, och så där höll det på. Galen dag!

En av de gånger som det var varmt och skönt så gick vi en liten sväng på området. Jag hittade höga tistlar och insåg att humlorna VERKLIGEN gillar såna.

Vi fortsatte ner till bryggan och hamnen. Där håvade småbarnen småspigg (som barn väl alltid gör) medan vuxna satt och tittade på. Sommar liksom.

Vi gick även en sväng runtomkring kalhygget, där tydligen ytterligare en tomt har sålts och där det numera växer miljoner och åter miljoner grässtrån. Det är verkligen gräs så långt ögat når.

På kvällen såg vi två filmer på raken. Först såg vi GREYHOUND med Tom Hanks. Per älskar ju sina ubåtsfilmer, så jag var inte förvånad över att Per gillade den, men jag måste erkänna att jag också tyckte det var bra. Allt med Tom är ju bra…

Sen såg vi en betydligt lättare film för att få skratta lite. Det var på tips från Marcus och Sofie, som vi såg EUROVISION med Will Ferrel (och många andra kända personer som statister). Här var det nog jag som var mest intresserad, men jag tror att både jag och Per skrattade och hade en bra filmstund. Det var ingen höjdarfilm, men den var rolig!

Nu är det sent och jag ska gå och lägga mig. Per sätter igång tredje filmen nu….ska vi gissa om han kommer somna i soffan???