En dag längs Göta Kanal

Åh, vilken härlig dag vi haft idag! Det har i och för sig varit rejält varmt (30 grader), men det har varit härligt mitt i coronatider att kunna prata och umgås med Thomas och Ninni (Pers storebror och hans fru). Det kan man ju när man kan vara utomhus precis hela tiden. Solskydd, solglasögon och en hatt har gjort att jag nästan klarat hela dagen utan gnäll 🙂

Vi hyrde cyklar av Norrqvarn Hotell & Konferens, och begav oss längs med kanalen mot Töreboda.

Det var vackert vart man än tittade.

När vi kom till Hajstorp bad jag om att få stanna, för jag ville titta på när båtarna slussade. Det var lite kul för helt plötsligt sa Ninni ”nämen Hej…” och så hade hon träffat på folk som hon visste vilka de var. Världen är liten.

Foto: Ninni Jiremyr Hertz

Vi tog en kall öl i Töreboda innan vi cyklade hemåt igen.

Foto: Ninni JIremyr Hertz

Per och jag vilade en stund på rummet för att få ner känslan av värmeslag innan vi återigen cyklade en bit längs med kanalen. Denna gång mot Sjötorp.

Foto: Ninni Jiremyr Hertz

Vi hittade en liten skuggig plats precis bredvid en sluss i nedre Norrqvarn och där tog vi en liten picknick medan Ninni läste quiz-frågor för oss andra tre.

Foto: Ninni JIremyr Hertz

Det var så otroligt mysigt att sitta där i gröngräset och titta på kalvar och änder, kanalen och blommor…

Tyvärr kom det inga båtar…

Men vi hade supermysigt ändå!

Foto: Ninni Jiremyr Hertz

Jag kan verkligen rekommendera att cykla längs med Göta Kanal. Om man inte har en båt förstås, för då kan man ju resa med den PÅ kanalen istället!