Tvättstuga

Det var väldigt länge sen jag använde en gemensam tvättstuga, men i morse klockan sju var det dags! Jag ville tvätta vårt stora madrasskydd och det är alldeles för stort för att gå in i min vanliga tvättmaskin i lägenheten. Jag letade fram en IKEA-kasse och lade ner det jag skulle behöva använda. I hissen på väg ner till tvättstugan så funderade jag på mina erfarenheter från att dela tvättstuga med andra människor. Jag tänkte på de gånger när någon tagit min tvättid så att jag mötts av upptagna maskiner, jag tänkte på allt ludd jag hittat i torktumlarfiltren och på hur smutsigt det alltid brukar vara i lokalen (eftersom ingen riktigt tycker att de har smutsat ner, så varför ska de behöva städa?).

Det visade sig vara en annan sak som gällde i den här stugan. Någon hade inte hämtat sin tvätt igår kväll, så det låg fortfarande kvar tvätt i torktumlaren. Jaja, tänkte jag och satte igång med min tvätt. Jag hade ju bara en enda sak att tvätta, så det gick fort att lägga in det åbäkiga skyddet i den största maskinen.

Det var ganska rent i lokalen, men jag torkade av alla maskiner och ytor ändå. Sen torkade jag golvet med den lilla droppe diskmedel som fanns i en flaska där nere.

Eftersom vi tydligen har supermaskiner i vårt hus så var tvätten klar efter bara 40 minuter. Då sträckte jag först madrassen i den finurliga mojängen på väggen innan jag hängde in den i torkskåpet.

Nu hade jag också varit hemma och hämtat nya disktrasor, golvrengöring och nytt diskmedel (som jag lämnade kvar när jag gick). Jag torkade nu golvet med Ajax Universal och nu började det både se rent ut och dofta gott.

Ingen ska kunna säga att nr 462 inte gör rent efter sig när de använder tvättstugan 🙂

Å Per, som kommer hem ikväll efter åtta dagar i Asien, kan njuta av en superren och nybäddad säng!

Det här inlägget postades i Mias dag. Bokmärk permalänken.