Vaxoljemorgon

Vi köpte ett jättestort ekbord när barnen var små. Det var inte lackat utan skulle vaxoljas varje år för att hålla smuts och fläckar borta och för att behålla sin lyster och fina träkänsla. MIO rekommenderade den vaxolja som de själva sålde, och faktiskt säljer ännu, och jag behandlade bordet varje år. Bordet lika fint när vi sålde det (det fick inte plats i lägenhetens kök) som när vi köpte det.

I vår lägenhet har vi en träbänk över tvättmaskin och torktumlare. Min lillebror Henrik hjälpte oss med bytet från den vita plastbänken till den härliga träbänken. Det är dock jag som måste behandla bänken för att den ska fortsätta vara fin.

I morse var det dags! Jag hällde på vaxoljan och slipade sedan bänken i träfiberriktningen så att oljan gick in ordentligt, sen fick den vila i tio minuter innan jag torkade bort allt överflöd. Jag borde såklart ha visat er en bild på hur det såg ut före, men det glömde jag. Om jag ska förklara hur det såg ut så kan jag säga att träet såg lite torrare och blekare ut. Nu är det dock behandlat och nu ska bänken stå oanvänd i ett dygn innan vi kan börja lägga saker på den.

Fint va?!