Känner ni till Matsmart?

Min son har studerat under en lång tid, och av naturliga skäl inte haft så mycket pengar att röra sig med. Han älskar dock att äta och laga mat, så han vägrade falla i “nudelträsket”. Istället storhandlade han i butiker med bra pris, och delade upp stora förpackningar och lade det som inte lagades i frysen, handlade oftast den mat som såldes på extrapris och så vidare. Det han också gjorde, och fortfarande gör fast han inte pluggar längre, är att handla på MATSMART.

Jag har aldrig provat, men idag surfade jag in på deras sida och insåg att det inte bara är smart för min ekonomi, det är också smart att handla på MATSMART för jordklotets skull. De säljer nämligen mat som i många fall hade slängts om de inte sålt den. Det kan bero på t.ex. överproduktion, säsongsvaror, förpackningsbyten eller på kort eller passerat bäst-före-datum. Här kan ni läsa mer om det.

De säljer bara matvaror, hygienartiklar, städprylar och sånt som inte är beroende av kyla så de kan skicka varorna hem till oss utan risk för att varorna lider. Just nu bjuder de dessutom på frakten om man köper för mer än 500kr. Bor man hyfsat bra till kan man dessutom få varorna ända hem till dörren.

Jag ser att de har kampanjer av olika slag då och då. Allt beroende på vad de fått in från leverantörerna. Nu hörde jag att de verkligen tjatat på producenterna för att få in varor till jul så nu är det knökfullt i deras “skåp”. En av kampanjerna de kör just nu kallar de för “Green weeks” där deras mål är att “rädda” 200 ton mat. När jag var inne och läste fanns det 154431 kilo kvar att rädda 🙂 En annan kampanj heter “Klappat och klart” och är förslag på presenter och julklappar, och en heter “Baka Matsmart” och jag gissar att ni förstår konceptet bara av namnet. Slutligen har de “Sveriges smartaste jul” som ligger helt rätt i säsong 🙂 Sen har de tydligen alltid två kategorier som alltid finns: Nyinkommet (för den som är inne ofta på sidan och bara vill se vad som är nytt på hyllorna och Rädda oss som handlar om mat där datumen har gått ut. De matvarorna behöver räddas NU!!

Jag ska nog prata med min inköpsavdelning här hemma (läs: maken) och se om vi inte ska handla lite på den nyupptäckta sidan!

In och kika vet jag!

#ingenspons #detärbarabraheltenkelt #braförjorden #braval