Småfix, kallbad, nubbesill och skratt och skrän!

Midsommarafton är min andra viktigaste dag på året. Julafton är såklart den allra viktigaste. Jag gillar helt enkelt traditioner och när folk samlas och umgås.

Idag har Per grejat lite med alla möjliga saker. Det har väl jag också, men inte alls så duktigt som han gjort. Han har t.ex. satt upp solseglet och hängmattan och tagit fram min tvättvinda. Dessutom har han fixat min blogg. I morse såg den ut så här:

Det stod alltså ”Inte säker” på min blogg. Per har dock installerat ssl, så nu har jag ett hänglås och en säker blogg istället.

Jag blandade saft och tog med mig maken och jordgubbar ner till havet. Där njöt vi av solen, jordgubbarna och så gjorde Per lite nytta igen. Han satte in en kopphållare i båten. Min hade nämligen gått sönder.

Det blåste litegrann vid havet. Det var jätteskönt för uppe vid huset var det väldigt varm och kvavt.

Till lunch blev det, precis som sig bör, nubbesill, olika sillar, färskpotatis och ägghalvor med skagenröra. Gott gott!

Per fortsatte sin lilla ”fixrunda” med att byta ut gasolen och tabletten i myggfångaren som redan har fångat fler mygg än den gjorde på hela förra året. Det är tydligt att det är ett myggår i år. Jag gick och badade! Idag gick jag inte till bryggan utan gick i från stranden. Det kräver ju en ”riktig badare” eftersom man får gå hundra meter innan man kan doppa sig. 🙂

När jag kom hem höll Per på att laga luckan in till husgrunden som någon hantverkare hade slitit sönder under våren. Jag lade mig i hängmattan efter att ha hängt upp en tvätt. Jag somnade direkt! Detta trots att två av våra grannar har rejäla midsommarfester med många gäster. Det är dock ljuvligt att höra skratten eka över nejden!

Vi har det helt enkelt lugnt och skönt. Det hoppas jag att ni också har!!!

GLAD MIDSOMMAR!!!