Söndagsmiddag

Vi har en liten vana av att då och då bjuda våra barn med respektive på söndagsmiddag. Det känns som en skön grej att göra så vi inte tappar kontakten med dem nu när de inte bor hemma längre. De får mat. Vi får höra var de är i livet.

Medan Per stod och förberedde middagen, gick jag iväg till vår närliggande ICA-butik och blev helt tagen av hur höstlika löven på trottoaren var. Är det verkligen höst nu??

Emma kom utan Fredrik eftersom han skulle till Kalmar igen (där han pluggar till skärgårdskapten) och Marcus kom utan Sofie eftersom hon var i Eskilstuna (där hon dömde en allsvensk damfotbollsmatch). Idag bjöds det på wallenbergare, potatismos, skirat smör, brysselkål, ärtor, rårörda lingon och pressgurka samtidigt som vi diskuterade vad nästa söndagsmiddag ska bestå av.

På golvet i hallen ligger två prover på det gummigolv som vi funderar på att lägga. Båda barnen var rörande överens om att inget av dem är okej. “Ni har ju inget dagis här direkt..”

Per och jag är dock ganska sugna på det här golvet. Frågan är om vi ska köra på lugnt och fint grått, eller kul och färgglatt rött. Vi får se!