Sommar – 14:e Juli –

Idag gick jag upp tidigt. Jag åt en god omelett (eftersom ägg var det enda som fanns i kylen *ler*) och sen packade jag upp mina kläder och gjorde fin ordning i min sommargarderob. Jag städade badrummet, torkade av alla fönsterbläck och jag var hemma hos pappa och lärde mig vilka blommor jag ska vattna åt dem när de är bortresta, sen tvättade jag min cykel och kände om tomaterna behövde vatten.

När jag kollade på klockan så insåg jag att klockan bara var 10. Då skrev jag ett sms till mina vänner Martina och Göran och bad dem komma och bada med mig. Som tur är så är det flexibla och bytte sina planer att åka till Björkö Örn till att åka till mig 🙂

Jag kände ju att solen sken från klarblå himmel och tänkte att man badar bäst med badleksaker 🙂 Eftersom det här är min första lediga dag, så har jag inte hunnit blåsa upp mina badringar, så jag satte igång. Jag pumpade och pumpade och pumpade…..

Sen kom pappa – “Ska vi inte kolla om det går fortare med kompressorn?” Nu så här i efterhand kan jag med säkerhet säga “Det går MYCKET fortare att blåsa upp tre galet stora simringar med en kompressor!! 🙂

Jag fick gott kaffe och lika god saft av Kina och Pappa. Vi satt i skuggan och mös ända tills Martina och Göran dök upp. Snacka om bra tajming!

Vi tog med oss massa vatten, god saft, kaffe och lunch och så gick vi ner till stranden och där stannade vi hela dagen! Oj, vad vi badade! Jag blev helt skrynklig. 21 grader i vattnet och 26 grader i luften är såååå SOMMAR!

Jag glömde ta bilder på dagen, men kvällen såg ut så här!

Imorgon hoppas jag att det blir båtåkning på agendan! Idag låg Bubbel helt stilla vid bryggan, men i morgon kommer nämligen min älskade make ÄNTLIGEN hem till mig och enligt väderprognosen så kommer det vara en lika härlig dag imorgon som det var idag!

Vid bryggan hittade jag inte bara en båt, utan även en fin vit svan. Den struntade totalt i mig när jag gick förbi på bryggan. Jag kunde stanna och titta på när den tvättade sig ordentligt, innan jag fortsatte ut på yttersta delen av bryggan.

Där hittade jag tyvärr en hel massa alger….. 🙁 Under dagen fanns inga alger alls, men nu låg det mycket “gojs” och “slajm” i vattnet. BLÄ!!!