Ingen målning idag heller

Det står på våra målarburkar att man inte ska måla i direkt solljus eller när det är för varmt. Det gör att vi inte har målat något på vårt hus på flera helger. Det är ju så himla fint väder! Det känns lite fel, men vi klagar inte utan latar oss och njuter av helgerna istället. (Förutom Per som faktiskt putsar på båten lite då och då istället).

Fredrik och Emma kom ut till ön igår. Fredrik skulle i och för sig åka hem redan idag, men han tänkte inte åka innan han tagit ett dopp. Han och jag hoppade in i varsin badrock och gick ner till bryggan.

Fredrik tvekade lite innan han hoppade ner i plurret (eller blev han knuffad av Emma?) Sen tyckte han att det var ganska varmt ändå. Han hade ju nyligen badat i det iskalla vattnet i Vättern och tyckte våra sjutton grader var helt okej.

När vi hade badat hörde vi hur Per kom åkande och Fredrik blev sentimental när han såg att det var en likadan moped som den som han hade när han var “liten”.

Vi har fyra långa veckor kvar till att semestern börjar, men när vi ser oss omkring och speciellt när vi är här ute i skärgården så känns det verkligen som högsommar!

Allt är grönt och ljuvligt!

Att se Per och Fredrik strosa hemåt på grusvägen från bryggan är ju verkligen somrigt. Finns det sommar kvar att ha under sommaren??

I Kinas och pappas trädgård är det redan ljuvligt!!

Jag försökte fotografera de hårt arbetande humlorna vid pappa och Kinas pergola, men det var riktigt svårt. Jag får jobba med snabbare slutare nästa gång….

Emma och Fredrik

Fredrik utbildar sig till skärgårdskapten och kör just nu båtar mellan Göteborg och Stockholm på Göta Kanal. Pappa och Kina har ju också kört båt där och helt plötsligt var samtalsämnet givet. De kunde ju prata om allt som finns och händer längs med kanalen och de fick mig helt plötsligt att vilja åka där någon gång.

Pappa klipper alltid gräset runtomkring de ställen i gräsmattan där han vet att det kommer växa prästkragar. I år är inget undantag. Det ger ju blommorna en chans att växa i lugn och ro och bli stora och fina. Den här bilden tog jag idag. Visst är de fina!?

Jag gillar SOMMAR!