Demidekkare målar gärna, men inte så ofta!

Jaha, så har det alltså gått femton år sedan vi byggde och målade Vitsippan. Det är dags att måla om henne!

Den gamla färgen ser fortfarande väldigt bra ut, men vi följer instruktionen och tänker att det nog är det bästa. Så idag satte Per igång med att tvätta av huset.

Här ser ni gamla färgen. Blank och fin kan jag tycka…

Under tiden som Per fixade med fasaden så plockade jag maskrosor. Det fanns väldigt många precis i hörnet där Per alltid står och grillar och de ville jag ha bort. Jag fick kämpa riktigt hårt och nu på kvällen har jag rejält ont i handen, men det får det vara värt. Här på bilden kan ni tydligt se spår av diket som Telia grävde för att lägga ner fiber. Jag gissar att det kommer sluta synas inom något år eller så….

Vid lunchen tog Per en lång paus och lagade superlunch!

Sen gick han tillbaks till baksidan och började måla den vita takfoten för att sedan fortsätta med fönsterkarmar och knutbrädor. Allt vitt skulle bli vitare.

Här är Vitsippan sedd från pappas och Kinas altan. Jag älskar det!

Det jag inte gillar riktigt lika mycket just nu är björken…. Min allergi har gjort dagen riktigt jobbigt.

Jag må vara pollenallergiker som har svårt för våren, men vackert är det.

Vid ett av besöken på bryggan var det nära att jag hoppade i. Ni ser ju hur inbjudande det ser ut…..

Istället klippte jag gräset (det tog några timmar) och tog sedan en välbehövlig dusch innan jag “tog kväll”. Till slut var även Per klar med sitt dagsverke och vi kunde sätta igång med grillningen.

Nu försöker jag få Per att genomlida Eurovision Song Contest, men redan under första låten hade han vänt blicken mot sin telefon…..