Tror jag fått fräknar idag…

SOL!

Idag har det verkligen varit en härlig dag med massor av sol. Jag har försökt varva ner och verkligen försökt att njuta av den lediga varma och soliga dagen. Det var ju ljuvligt även när man tittade neråt: Där fanns ju solen också. I form av tussilago!

Per har gått omkring och skrotat på tomten idag. Han har inte velat hitta på något stort projekt utan har fixat lite här och var. Det har hänt grejer lite hela tiden, men mer i ett tempo som passade honom, inte enligt en “plan”. Det var verkligen mer än en gång som jag hörde hur vår nya moped satte igång. 🙂 Per kunde lika gärna varit en femtonåring som precis fått sin första moped…

Jag gick till våra nya grannar, som fällt alla träden i skogen, och snackade lite. De har ju byggt ett hus som nu ligger ute till försäljning på Hemnet och idag höll de på med sista städningen inför fotograferingen. Jag gissar att annonsen på nätet ska hottas upp med bilderna strax efter det. Till er trogna bloggläsare kan jag säga att det är ett rött hus i på drygt 90 kvadrat i två plan med tre sovrum, öppna umgängesytor, kamin och tvättmaskin i badrummet som är till salu. Tomten är ju “lite ruff” just nu, men det är helt klart att bli ljust och fint och läget är sånt att man får sol hela dagen. Köper man huset får man dela tomtgräns med min far och får cirka femtio meter hem till mig och ungefär tvåhundra meter till havet. Kom och köp!

Jag fortsatte ner till stranden (över kalhygget) och njöt av solen och havet.

Jag tog den här bilden för att visa hur skogen ibland går hela vägen ner till havet. Det är lite mysigt på nåt sätt…

Här är jag nästan vid bryggan, och även här visar träden vem som bestämmer.

Det var ganska tomt på området idag, men jag hade sällskap av en svan nere vid bryggan. ( Lasse, Monica och Eva var också ute, men de var inte vid havet)

Bommarna som köptes förra året ligger fortfarande kvar på land. Enligt pappa ska de läggas i på torsdag. Så nu börjar båtsäsongen!

Bredvid bryggan blommade det lite blygt…

Visst är det härligt med en tom hamn, men jag längtar ändå tills båtarna är på plats!

Det ska ju inte se ut så här på en brygga. Just nu är det dock så grunt, så det skulle inte vara lätta att lägga några båtar här….

Bastun och stranden väntar på badgäster!

Längst ut på bryggan där piren tar över kan man verkligen se hur grunt det är. Det har blivit en liten sandstrand där ute i hörnet….

…och här finns det mer strand än normalt. Högt tryck som trycker ner vattnet så det åker ut där bort vid Danmark…

Jag älskar det här. Se filmen som ger mig lugn.

På vägen upp från havet såg jag vitsippor och jag påmindes om att det är dags för bröllopsdag snart. När jag och Per gifte oss var det sjukt mycket vitsippor utomhus!

Utanför Janne och Inger knoppade sig syrenen. På den nedre av dessa två bilder kan man verkligen se hur det kommer ut en liten syren ur knoppen.

Solen sken och jag var varm. Fem dagar senare än “normalt” tog jag sedan årets första dopp. Såååå skönt!!