Halva tjocka släkten…

Igår när jag kom ut till ön var det redan mörkt, så jag såg inte hur det såg ut på tomten. Idag däremot så kunde jag se tydliga spår på att vi snart har fiber här ute på kobben. Tvärs över hela tomten kunde man se hur någon grävt ner något i marken. Fiber, fiber, fiber….

Vi passade på att fixa lite inför vintern. Vi plockade bort möbler, hängmatteställningen och sånt, sen satte Per igång med att kontrollera om utebelysningen i julgranen fungerade. Det gjorde den INTE. Tyvärr. Den har dock suttit kvar i granen hela året så vi förstår att den slits hårt. Granen är dock så himla hög så det går inte sätta i och ta ur slingan hela tiden, man når helt enkelt inte.

Jag satte upp utebelysningen kring altanräcket. Det är så skönt att göra det INNAN snön kommer.

Per passade sedan på att byta ut ugnen vi haft här i huset sen vi byggde till den ugnen som vi tog bort inne i stan. Ugnarna var av samma märke så det var inga konstigheter att byta. Nu har vi en sex år yngre ugn här ute i stugan.

När klockan närmade sig två, så gick vi över till Kina. Idag fyllde hon nämligen år och hade bjudit in till födelsedagslunch.

I köket hittade vi Christer som hade tagit på sig förklädet och hjälpte sin mor med matupplägget. Sånt kommer ju så naturligt för en riktigt bra kock (som i och för sig är ekonom nuförtiden).


Då och då knackade det på dörren och fler avkommor fyllde huset med skönsång. 

Efter en liten stund bjöd Kina till bords.

Vi spred ut oss lite överallt i huset och åt av den goda maten.


Det var varmt och högljutt i huset. Kinas barn med respektive, hennes barnbarn och barnbarnsbarn tog ju lite plats och då var ändå inte alla på plats. Några av avkommorna hade förhinder och var på andra ställen just ikväll.
Grattis Kina på 75-årsdagen! Tack för att vi fick vara en del av din dag.

2 reaktioner till “Halva tjocka släkten…”

  1. Oj oj vilket firande det blev… Mamma pratade om att smita eller låtsas som om hon inte var hemma. Men jag är inte förvånad över att det blev stort kalas i allafall.

Kommentarer inaktiverade.