Höststädning

Idag drog vi på oss jobbarkläderna och gick ner till stranden. Klockan tio började nämligen städdagen på området. Jag hoppades kunna hjälpa till med något trots min glasbit i foten. Nere vid bryggan hittade jag flera av grannarna och jag blev tillsagd att antingen stapla vedträn eller att plocka fallna grenar och annat på området.

Jag valde att plocka nedfallna grenar eftersom det fanns gott om det och eftersom Anita, barndomsvän för mig och Emmas kompis mamma, hade full kontroll på alla vedträn. Jag började med att gå hem och hämta en skottkärra. När jag gick tillbaks mot stranden började jag direkt plocka ris.

Efter 50 meter på stigen hade jag redan en full skottkärra och jag fick ta mig ner till brasan. Där stod Jenny och eldade och vaktade brasan. Det gjorde hon faktiskt en stor del av dagen. Jag gissar att hon luktar så där galet gott av brasa nu på eftermiddagen 🙂

Jag gick tillbaks till stigen och fortsatte plocka ris. Återigen kom jag bara 40-50 meter innan skottkärran var full och jag fick gå tillbaks till Jenny och brasan och göra mig av med ”fångsten”. Så höll jag sedan på gång på gång på gång…. Det kändes helt okej att kämpa på med det där. I alla fall ända tills Per kom förbi (som hade jobbat med att ta upp Y-bommarna på bryggan och som hade klyvt vedkubbar) och sa ”du vet att det bara behövs en liten storm så kommer det se likadant ut igen, va?? Då kändes det lite hopplöst. Men det är fint idag 🙂

Vid tolvtiden började det kurra i grannarnas magar och jag erbjöd mig att stå eldvakt medan de åt lunch. Jag behövde dock inte stå ensam så där jättelänge. Jenny kom nämligen ner med sin lunchkrog. Hon och hennes familj tänkte nämligen använda brasan till att grilla korv. Jag gick därför hem och fick min lunch inne i vårt kök (omelett).

Klockan två var det dags för fika. Tyvärr regnade det ganska mycket då, så det gick inte att dricka kaffet vid bastun som Kina hade tänkt. Hon hade kokat massvis av kaffe, värmt kanelbullar och blandat saft. Istället fick vi komma hem till Pappa och Kina och inta kaffet under deras tak på altanen. Där hade vi det trevligt en lång stund. Vi har ju så härliga grannar!!


När fikat var uppdrucket och disken diskad gick jag hem till oss. På gräsmattan såg jag lönnlöv och jag var tvungen att stanna upp och fotografera dem. Detta på grund av att de är vackra, men också för att vi inte har några lönnar på vår tomt. De måste ha kommit med vinden från grannen.

Nu belönar jag mig med ett glas rött vin, har hoppat i one-piecen och tittar på tv. Det är ”Hela Danmark bakar” som visas. Jag förstår inte ett ord, men det är i alla fall skönt att sitta ner. Det värker i min rygg efter allt jobbande idag. Det är dock den sköna känslan av att ha gjort nytta som är starkast. Tack alla grannar för en härlig arbetsdag!

Det här är ju så härligt: