Montezumas hämnd

Florence Dumas Mexikanska Dip heter denna favoriträtt egentligen, men eftersom vi gör den riktigt stark, så den svider när man äter den, när den är i magen, och när den ska ut 🙂 så har vi döpt om den.
Antal personer: 4

Tillagningstid: 45 min

Ingredienser

  • 500-700 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 krm chilipeppar/krydda
  • Svarta oliver
  • ½ purjolök i skurna i skivor
  • 200 g philadelphiaost
  • riven ost
  • Nachos

Gör så här

Bryn köttfärsen. Hacka lök och paprika, bryn och blanda med köttfärsen. Krydda med tacokrydda och chilikrydda. Häll på krossade tomater. Låt koka ihop.

Bred philadelphiaost i botten på en ugnsfast form. Dela oliverna i halvor och strö över.  Lägg därefter köttfärsröran och purjolöken på allt. Sluta med riven ost.

Gratinera i 225 grader tills osten har fått färg.

Avnjut detta med hjälp av att gräva upp det med nachos!!
Detta är en klassiker i vårt Hertzska hus. Ibland skippar vi paprika och krossade tomater.

En kommentar till “Montezumas hämnd”

Kommentarer inaktiverade.