Midsommarhelgen är på sluttampen

Klockan är “söndag kväll” och jag sitter på min balkong i G:a Filmstaden. Jag tänkte gå igenom telefonens bilder och se vad jag hittar…  Jag får nämligen inte igång någon av våra tv-apparater och jag vet inte om det beror på mig eller dem. Hade Per varit hemma är jag nästan säker på att han hade fått igång dem båda. Så är det dock inte för mig.


Första bilden jag hittar visar min pappa som hissar flaggan på midsommardagens morgon. Min syster Anna och hennes son Anton tittar på.


Nästa bild visar när Sofie dekorerar tårtan jag satte ihop på midsommarafton så den skulle gotta ihop sig lagom till dess att Marcus och Sofie kom ut till ön. Vilket var “ungefär” samtidigt som Per tog bilen in till stan för att flyga till Japan.


Här ser vi hur tårtan blev. Jag tycker att Sofie gjorde ett väldigt bra jobb! Så där fint hade jag nog inte haft tålamod till.


Att tårtan var både fin och god tyckte faktiskt alla som åt tårtan! Vi åt den inne hos pappa och Kina tillsammans med Anna och hennes familj. Ett lager lemon curd och ett lager mosade jordgubbar, ihop med grädde full av vanilj direktimporterat av MatGeek gjorde susen.


Här kom en bild som jag tog när Marcus, Sofie och jag var ute och gick i skogen. Midsommardagen var lite sämre rent vädermässigt, än vad det var på midsommarafton, så här hade vi lite varmare kläder på oss.


Risk – spelet som användes flitigt på 90-talet kom fram igen och jag vann faktiskt mot Sofie och Marcus 🙂


Marcus grillar för första gången för säsongen. Det bjöds på grillbuffé: Biff, Flankstek, Bratwurst och Hallumi.


Jag tyckte det vore kul att ta Sofie till Blidö Bio så vi gick på Pirates of the carribean i den här stora röda buggnaden där jag sett många filmer genom åren.


Det var verkligen inte fullsatt när jag gick och satte mig! Totalt var vi kanske 15 personer. Efter bion fortsatte de “unga vuxna” på cykel till Blidö Hamnkrog. De kom dock hem på direkten, andades lite, och drog sen vidare till Furusunds Värdshus. Där var det tydligen livat och bra/hög stämning.


Idag var det varmare och härligare väder och vi gick ner till havet eftersom jag ville bada. Här är stigen jag sprungit på otaliga gånger i mitt liv. Det ser ut som att pappa klippt gräset precis…


Det var ungefär 16 grader varmt i vattnet. Det var i alla fall vad termometern mätte upp vid ytan. Friskt och skönt.


När jag badat klart gick jag i min badrock och satte mig på altanen utanför strandbastun. Precis då kom en granne och bad om hjälp att sjösätta, så jag reste mig igen. Marcus och jag hjälpte till och för min del innebar det ett bad till. Jag hade ju badkläder på mig så jag ledde båten i vattnet dit den skulle…


Kina ringde mig när jag var på väg upp från badet. Hon ville bjuda på kaffe och jag tackade ja. På vägen upp på altanen fascinerades jag (igen) över hur stora hon lyckats få mina gamla penséer!


Jag plockade rabarber idag. Jag såg att det var dags. Jag gjorde inget med dem utan sköljde bara av dem, skar dem i bitar och frös in dem. De får bli saft en annan dag.


Idag kom Risk-spelet fram igen! Det verkade dock inte som att någon skulle vinna så när magarna började kurra så avslutade vi utan en riktig vinnare. En härlig stund hade vi dock medan vi satt där i solen.


Nybadad, osminkad, oborstad och härligt solvarm Mia!


Efter middagen var det ändå dags att åka hem. Det kunde vara hur soligt som helst, men faktum kvarstår ju att jag ska jobba imorgon. Vi packade ihop våra grejer och stuvade in dem i min lilla Mini Cooper. 


Hejdå ön! Vi ses nästa helg. Då ska jag nog såpa altanen!