Knäckig rabarberpaj

Per bad mig göra rabarberpaj, så jag googlade efter recept och föll till slut för det här. Det lät bra och jag hade ingredienserna hemma. Jag bjöd sedan Per, pappa och Kina på den och den var verkligen försvinnande god!!


Syrlig rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter. Servera gärna med vaniljglass.
Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012.

Ingredienser

Portioner: 6

  • 500 g rabarber
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap
  • smör till formen

Till servering

  • vaniljglass

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Sätt ugnen på 150°C.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.

Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.

Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.

Till servering: Servera gärna ljummen med vaniljglass eller vaniljvisp.

3 reaktioner till “Knäckig rabarberpaj”

  1. Det här är min favoritpaj! Det syrliga i rabarbern mot det knäckigt söta i täcket! SÅ himla gott!

    1. Åh, är det?? Vad härligt att jag hittade just den. Den var verkligen jättesmarrig!

  2. Den pajen är jättegod!! Jag hade med mig en långpannestor sån paj till jobbet idag. Det var populärt

Kommentarer inaktiverade.