I-ÖGON-fallande dålig dag

Idag fyller min kollega Johanna år. Samtidigt är det rapporteringsdag så hon måste jobba från morgon till kväll. Sån födelsedag har jag också haft så jag ville göra den lite roligare och tog med mig ballonger till jobbet som jag tänkte blåsa upp och hänga i silver- och guldband vid hennes plats.

När jag kom till kontoret så tog jag upp en ballong och började blåsa…. PANG!!! Ballongen exploderade rakt över mitt öga och jag fick en chock. Det gjorde så vansinnigt ont att jag knappt förstod läget. Tårarna sprutade och jag blev helt röd av smällen från ögonbrynen ner till kindbenet.

Med sjuk smärta gick jag in på toaletten och var helt säker på att mitt öga blödde. Med fingrarna försökte jag ta ut linserna och det gjorde så ont att jag blev svimfärdig och fick lägga mig ner. Hemskt…

Halvblind tog jag mig efter en stund (när jag mådde lite bättre) till köket och tog ut ett glasspaket ur frysen som jag sedan höll mot ögat. Min kollega Jeanette kom efter en stund och tog hand om mig, gav mig värktabletter, blåste upp ballongerna och hängde upp dem. Bästa henne!!


Jag hade svårt att öppna ögat, men när jag försökte förstod jag ändå att synen inte var skadad för jag kunde se bra. Jag ringde dock till läkaren som trodde jag fått en rejäl smäll och en bristning på ögat (vilket läker av sig själv), men ville ändå ta en titt.

Efter lite olika undersökningar med ill-orange vätska i ögat och lite syntester konstaterades det att horn- och näthinna är hela. Jag blöder i ögat, men kommer läka. Det gör bara ont, speciellt i övre delen av ögat som är under det övre ögonlocket och i benet under ögonbrynet. Det kommer gå över. Jag hade tur i oturen!


Visst ser det nästan ut som att jag har olika färg på ögonen?

3 reaktioner till “I-ÖGON-fallande dålig dag”

  1. Lilla gumman synd om dej hoppas det går över snart kram

    1. Tack snälla!

      Jag ligger och blundar i sängen medan Per lagar mat. Han ser till att jag har det bra!

Kommentarer inaktiverade.