Julgran

Vi har sedan några år tillbaks en vana att plocka in julgranen till andra advent. Vi började med det när vi märkte hur avundsjuka vi alltid var på våra vänner som alltid klätt granen just till andra advent. Granen ger en så skön känsla att vi struntar i alla traditionalister som säger att den ska tas in den 23:e.

I år var det dock lite ont om tid för sjäkva inköpet och släpkärran var på landet, så i år blev det inköp dagen efter andra advent. Emma, som fått vår andra-advents-rutin med sig till sitt nya hem, följde med och köpte en gran hem till sig också.

Vi valde en dansk kungsgran huggen i oktober (som ju nästan alla köpegranar är) på Blomsterlandet i Häggvik. Alla deras granar var fina så det var ovanligt lätt att hitta några vi ville ha. Efter lite sågande och huggande (vi vill ha nya snittytor) lassade vi upp dem på kärran och drog hemåt.


Väl hemma satte vi den i vatten. Där fick den stå medan Per lagade mat och jag åkte till Emma med belysning. 


Hennes nyinköpta saknade kontakt, men som tur var hade vi en extra så hon kunde sätta igång med det roliga “att klä granen”. Jag åkte hem och gjorde detsamma.


Här ovanför ser ni min gran utan strumpa.


Jag satte på julmusik, “tände brasan” på tv’n och satte igång…


Vid tiotiden var allt klart!  I morgon bitti kommer jag att mötas av en glittrande gran i silverstass när jag går nerför trappan. Mysigt!!!

En kommentar till “Julgran”

  1. Åh vad mysigt och fint! Jag vill också ha granen nu… Får se om jag kanske kan lösa det;-kr

Kommentarer inaktiverade.