Cippe kan det där med att välja restauranger…

Min bror Christer, aka Cippe, och hans fru Helen är riktigt bra på det där med mat. Cippe är kocken som gjorde succé på huvudstadens bästa restauranger innan han fick för sig att bli kontorsråtta och bytte inriktning och pluggade till revisor medan hans förstående fru försörjde honom. 

Kockkunskaperna går dock aldrig bort så den här mannen har bjudit mig på de konstigaste, och godaste, maträtterna jag någonsin ätit. På senare år har vi skapat tradition av att gå ut på restaurang ihop och det är verkligen en upplevelse att gå på krog med ett proffs. Inte bara känner han folk överallt, både i kök och servis, han vet också allt om maten vi äter och vilka rätter vi ska hoppa över.

Ikväll ska jag och Per återigen ut på “galej” (som min bonusmor Kina kallar det) med Cippe och Helen. Ikväll följer deras grannar med så de ska få bevittna när jag äter ostron för första gången sen första ring på gymnasiet (vilket är 30 år sen)! Med en anings darriga ben (för minnet av ostronet jag åt på Västra Skolan i Norrtälje är verkligen ingen höjdare) beger jag mig alltså snart iväg för att avnjuta denna härliga sexrättersmeny!

 

Önska mig lycka till!!!  Eller…jag kanske inte behöver det? Cippe är ju proffs på att välja mat och restauranger! Såklart blir det gott!!