Snart är det jul

Det känns som att jag missat nåt. Här är jag listornas mästare, eller i alla fall har jag andraplatsen, och ändå ser jag nästan inget på min att-göra-lista inför jul.

På facebook har jag sett flera vänner som nämnt att deras lista minskat lite och hur de stressar för att hinna. På min lista finns bara att handla tre julklappar till, köpa julmat, köpa några julblommor och att ta fram våra vedkorgar på landet. Varför är min lista så kort?

Jag funderar på det och inser att jag inte städar och pyntar som förr, och att jag delat upp “måstena” över flera veckor så att mycket redan är gjort. Jag borde alltså bara sitta lugnt och njuta.

Har ni julstress, eller är ni på samma planhalva som jag?

IMG_9766.JPG

6 reaktioner till “Snart är det jul”

  1. Guuu så skönt, låter rutinerat:-D jag ska ju bjuda på jul i år och borde alltså ha julstress, men jag har inte hunnit med den än, men räknar med att den dyker upp i slutet av nästa vecka;-)

    1. Låt oss hoppas att du slipper stressen, får god hjälp av familjen och att det blir en härlig jul!!

  2. Stressar aldrig inför jul, har aldrig förstått vitsen med det.
    Det är mer att det är mycket på jobbet…

    1. Skönt att du aldrig stressar. Det låter som att det är så det ska vara. Jag har stressat inför många jular, men har blivit mer och mer lat, eller mogen, för att orka byta alla gardiner, städa alla skåp, baka alla bullar och koka allt godis som jag inte känner för. Nu gör jag det jag känner för. I år har det blivit en julgran och saffransbullar…

  3. Jag är på din sida! En julklapp kvar… Vår del av maten inhandlas på torsdag. Julgranen redan på plats….. Städa?!? Nja, vi plockar väl undan lite, inga gäster får komma före solens nedgång!! Då syns inte skiten

  4. Noll stress. Köpt alla (och det är väldigt få) klappar online och bara gjort det i pynt- och bakväg som känts lustfyllt. Min egen teori är att om man stressar inför julen är det oftast någon annans (eller eventuellt sina egna) förväntningar man är rädd att inte kunna uppfylla. För det blir ju jul ändå, hur man än gör! Missar man sillen, glömmer lussekatterna och stjärnan i granens topp sitter snett infaller ändå jul den 24:e december!

Kommentarer inaktiverade.