Tips på god mjuk pepparkaka!

Det här är inte ett recept som jag hittat på själv, men ett recept som jag hittat helt själv 🙂 Jag läste i Åhléns reklamblad och där låg receptet mellan bilder på deras tips för köksprylar. Jag tyckte att det, av någon anledning, lät som något för mig. Detta trots att jag inte klarat av att baka en enkel sockerkaka sedan….någonsin.

Jag bakade den och bjöd mina släktingar. Alla sa att de gillade den och inte en smula fanns kvar när vi var klarfikade. Det måste ju betyda att det är en bra kaka!! Den smakar verkligen som pepparkaka, fast i formen av en sockerkaka.

Här är alltså receptet som jag stulit alldeles själv från Åhléns:

Ingredienser:

100 gram smör
1,5 dl gräddfil
2 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1,5 tsk malen ingefära
1,5 tsk malen kryddnejlika
2 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugen på 175 grader. Smält smöret, häll i gräddfilen och låt svalna. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem försiktigt i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Låt svalna. Dekorera kakan efter tycke och smak.

 

Jag dekorerade inte min kaka. Jag hade köpt kristyr och pyntkulor, men körde till slut helt utan. Jag trodde det skulle bli för sött om jag hade på massa “grejs”. Prova nu att baka denna kaka och berätta för mig vad ni tyckte!!

141203 003

5 reaktioner till “Tips på god mjuk pepparkaka!”

 1. Du har alldeles för dålig självinsikt och tro på dig själv när det kommer till matlagning och bakning. Nu får du sluta tro att du inte kan.
  Jag har ätit morotskakor, kanelkakor, saffransbullar, kanelbullar, bröd etc som DU har bakat och jag har gillat dem!!! DU KAN!!
  Sen kanske du inte tycker att det är kul att baka eller laga mat, men var ärlig MIT dig själv och inse att du kan men du kanske inte vill.

  1. Jag var tvungen att läsa vad jag skrivit för att veta vad du skriver om. Jag ser bara att jag skrivit att jag inte kan baka sockerkaka. Det är faktiskt sant. Av någon anledning blir de alltid mer som en soppa, än som en kaka.

   Men baka är annars något som jag faktiskt är rätt bra på. Jag laddar faktiskt just nu för lite saffransbullsbak och så ska jag nog baka den här mjuka pepparkakan igen. Den var smarrig!!

  1. Den blev god men min blev lite torr. Ska nog minska på tiden i ugnen ett par minuter nästa gång!

   1. Vad roligt att du bakade den!! 🙂

    Ugnar är bra roliga saker. Alla är lite olika. Hoppas den blir bättre nästa gång!

Kommentarer inaktiverade.