Medelhavsvärme i skärgården

Det blir bara varmare och varmare här ute i skärgården. Det är helt galet. Vi passar dock på och låtsas som att vi är på semester runt medelhavet. Idag åkte vi lite längre ut i skärgården.

140723 043

På vägen ut passerade vi “Albertina så var skeppets namn, pumpa läns!!” Det blir verkligen mindre och mindre av henne kvar för varje år som går. Jag funderar på att leta reda på en bild jag tog för så där 10 år sen för att jämföra. Vi får se om jag kommer ihåg att göra det vid tillfälle.

140723 061

Vi åkte utanför Norrpada till en ö som heter Nåtan. Det var vårt mål för dagen. Tyvärr låg det redan en båt där så vi vände inåt igen. Först tog jag dock en bild för att visa er att det verkligen inte finns något mer där utanför…

140723 073

Istället lade vi oss vid Skinnaskär som är en liten ö i Norrpadas skärgård.

140723 090

140723 004 140723 015

Idag lyssnade vi på Sommar i P1, som vanligt. Det blev Dregen och Monica ….vad hon nu heter hon som är kock….

140723 022 140723 025

Vi satt här tills vi smälte bort. Vi badade lite då och då och fick besök av en snok medan vi badade. Inte så trevligt, men den var mer rädd för oss än vi för den så vi skiljdes åt som vänner. Sen drog vi hemåt Blidö igen!

En kommentar till “Medelhavsvärme i skärgården”

  1. Rättelse:

    Albertina är skeppet som de leker i i “Tjorven & Mysak”

    Tjorven och Mysak är en svensk film från 1966 i regi av Olle Hellbom.
    Handling
    Tjorven och de andra barnen på Saltkråkan har fått en lekdag i present. Farbror Melker får finna sig att hamna i sjön flera gånger. Barnen har hittat ett gammalt skepp som får namnet Albertina. De delar upp sig i två sjörövargäng och kämpar om önskestenen Mysak.

    Vraket du passerat är ett vrak de undersöker i avsnitt 8 i serien “Vi på Saltkråkan”

    8. Far ända in i baljan
    Tjorven och Stina tävlar om Pelles uppmärksamhet vilket gör den fredliga Pelle nästan tokig. Johan, Niklas, Teddy och Freddy utforskar ett gammalt vrak. Farbror Melker, Malin, Pelle, Tjorven och Båtsman åker och plockar svamp på Lillön. De går lite vilse i skogen, framförallt Malin som istället för svamp hittar Björn, som bor på ön.

Kommentarer inaktiverade.