Ser du stjärnan i det blå?

Vi har ett problem som i vanliga familjer säkert skulle lösas genom att följa kotymen att ta ner allt som har med jul att göra på tjugondedag knut. Så jobbar vi dock aldrig i det här huset så problemet kvarstår.

Problemets karaktär är ljus. Färgen på ljus.

Vi har en julstjärna i vardera dörrpar i vardagsrummet. De har alltid spridit sitt mysljus under mörkermånaderna, men i år fick den ena lampan nog och slocknade. Den byttes snabbt ut mot en ny (modern) lampa och där började problemen.

Den ena lyser med ett varmt gult ljus. Den andra med modernt, elsparande kallt ljus. Den ena människan med bestämmanderätt gillar det kalla ljuset. Den andra det varma.

Det går inte längre att köpa gamla hederliga glödlampor. Så det går inte att få två varma lampor att lysa. Alternativen är: 1. Byta ut även den andra lampan. 2. Ta ner stjärnorna.

Spända väntar vi nu på att se om det blir akternativ 1 eller 2, som vinner…. Eller blir det alternativ 3??

20140131-194025.jpg

2 reaktioner till “Ser du stjärnan i det blå?”

  1. På bild röstar jag på den högra! Men gissar att den vänstra faktiskt gör sig bättre i verkligheten….. Lösning?!? Sätt dem o olika rum (och för grannarnas skull åt olika håll i huset) nästa år!

    1. Alternativ 3? Skit i det och låt grannarna reta sig.

      Retar det inte dem? Låt dem hänga till midsommar! 🙂

      Nä, så blir det nog inte. Det blir nog att ta ner dem och ha samma vita moderna skit i lamporna nästa år. Då blir maken glad…

Kommentarer inaktiverade.