Mitt 2013!

Utan någon som helst inbördes ordning eller gradering tänker jag här bjuda er på MITT 2013. Det är alltid lika roligt/utmanande att försöka få min guldfiskhjärna att minnas året. 🙂

Januari

Årets första månad började jag på västkusten eftersom jag firat in 2013 hos min svåger och svägerska. Januari innehöll min 44:e födelsedag då jag fick en helt fantasiskt vacker ring med namnet “Dancing Queen” av min man! Under nästan två veckor var jag gräsänka eftersom Per hann med besök både till Finland och Japan. Det var kallt och fint utomhus och snö låg på marken.

130113 162

Februari

Under årets andra månad gick jag med i facket. “Äntligen” tänkte de som alltid ansett att man ska vara med där och för mig var det mer som en säkerhetsåtgärd som kändes nödvändig eftersom det hände så mycket runt omkring mig. Min axel bråkade med mig så jag besökte en kiropraktor som fick mig att byta datormus till en mer stillastående kula. Dessutom fick hon mig att sluta sova på mage. Per lagade en ljuvligt räksoppa åt mig en dag “bara så där” och när solen sken (vilket den gjorde ofta) så var vi utomhus så mycket vi kunde!

 130224 030

Mars

Redan fem dagar in i mars gjorde min pollenallergi entré och jag började min bekämpning med full medicinering. Detta kändes mycket konstigt eftersom det fortfarande låg fullt med snö på marken, men det struntar tydligen hasseln i. Vill de ha vår, så vill de! Pers bror med familj kom upp till Stockholm och vi gick på den bästa restaurang jag någonsin varit på. Om jag minns rätt…. Det var i alla fall Griffins’ som fick ett besök, och OJ vad gott och bra det var där! Mars var en solig månad.

1-130303 061 

April

Så här på vårkanten bytte jag jobb och blev finance controller vilket gjorde att jag åkte till Oslo och stannade där en vecka medan jag försökte snappa upp så mycket som möjligt av min företrädare. Min vän ordnade en signerad affisch direkt från Yohio och min systerdotter blev mycket glad! Mitt kameraobjektiv gick sönder, men Per lyckades hitta ett ställe som lagade det både fort och billigt, vilket kändes som en present. Jag provade en sorts plaststrumpa som gjorde att fötternas hud ramlade av i faslig fart och jag fick sjukt lena fötter. Per fixade så att vi fick två jättegamla och tillika charmiga tantcyklar i vår ägo. Det doftade vår och vi gladdes.

20130414-185030.jpg

Maj

Vårt TJUGO år långa äktenskap firades den här månaden med att Per och jag åkte till New York i åtta dagar. Där hann vi både “träffa” prinsessan Madeleine och hennes båda föräldrar. (Jo, det är sant!) Tyvärr fick jag en rejäl förkylning (antagligen pga allergin som knockat ut allt motstånd mot virus) och låg i sängen några dagar efter att jag kom hem, men det var det värt! Vi började med vårstädning av vår båt “Bubbel” vilket gjorde att det började spritta i kroppen av sommarlängtan. Vi köpte en ny grill. Med “vi” menar jag “Per”. Såklart.

20130505-105935.jpg

Juni

Sommarens första månad började jag med att från trottoarkanten heja fram min svåger som sprang Maraton genom Stockholm. Andra veckan började med att Bubbel lades i plurret! Midsommar firade jag på västkusten och för att verkligen få en sommarkänsla tog jag semester hela den veckan. Härligt! Tyvärr bröt mitt lilla fadderbarn armen, men han var en kämpe och klarade det bra.

20130608-215503.jpg

1-130619 004

20130620-211212.jpg

Juli

Efter halvårsbokslutet tog jag mesta delen av juli ledigt. Semestern började med att jag Marcus och Per åkte till min lillebror och hjälpte till med starten av hans husbygge. Resten av ledigheten var jag nästan mer till sjöss än på land. När det inte var dimma förstås! För det var mycket dimma i år. Vi var dock på sjön så mycket vi bara kunde under vår semester. Vi fick helt klart sjöben!

1-130709 160

1-130717 046

1-130717 010

IMG_7185

IMG_7190

Augusti

Under årets åttonde månad kliade det otroligt mycket i mitt vänstra öra och det visade sig att jag fått hörselgångsinflammation som följd av allt mitt badande. Det var en nyhet för mig att det blir så, men jag badar ju en hel del förstås 🙂 Jag köpte tantglasögon för första gången och helt plötsligt kunde jag se både på nära håll och långt håll. Sommarmånad som detta är så var det såklart en härlig månad även om jag inte hade semester. Det finns ju helger!

20130828-195745.jpg

1-130825 097

September

Per reste otroligt mycket och var ena veckan i Uppsala, för att sedan dra vidare till Japan. Han hann sedan stanna till en helg på Blidö innan det bar iväg till Finland. Gräsänkatider är lika med snabbmatstider för mig, så detta var ingen kulinarisk månad. Min högra fot började klaga och svullna upp, vilket ledde till att jag fick foten slätröntgad och magnetröntgad. Min benmärg var “svullen” visade det sig ?! För att pigga upp mig bjöd jag verkligen alla mina kollegor på något riktigt skoj när jag gick på kick-off utklädd i värsta discostassen.

20130921-201635.jpg

Oktober

Atjoo!! Ja, jag var mycket förkyld på hösten tyvärr. Jag lyckades som tur var i alla fall vara frisk nog så jag kunde fira min väns 35-årsdag. Hennes man, tillika min vän, släppte sin första singel och jag var mycket stolt! Det var fint väder och hösten visade sig från sin bästa sida. Så fort jag orkade vara utomhus, så var jag just det!

1-131025 032

November

Vår kära dotter fyllde 20 år och vi firade henne ordentligt både själva och med familjen! Tyvärr var jag redigt förkyld och återigen fick min läkare försöka hitta anledningen eftersom febern inte gav med sig. Det visade sig dock bara vara vila som behövdes. Virus är ju lite knepigt på det sättet. Maken hade tur som kunde undvika mig i och med resor till Danmark och Chicago. Den här gången piggade jag upp gräsänkatiden med ett frisörbesök. Det var jag värd!

1-131115 080

December

 Julmånaden! Jag började njuta tidigt och pyntade huset löpande, köpte julklappar i lugn och ro, skrev julkort (ni vet såna man lägger i brevlådan), gick på adventsglögg hemma hos goda vänner och åt middag hos min apa. Tyvärr missade jag ett luciamingel hos en gammal barndomsvän eftersom jag återigen fått en redig förkylning, MEN Julen firade jag helt frisk tillsammans med min stora och härliga familj hemma hos en av mina lillasystrar. Tror nästan vår jul är mallen för de jular man bara drömmer om!

 1-131224 099

Ikväll är det så dags för ett nytt nyårsfirande och jag firar det med Pappa och Kina, min bror Henrik och hans familj och Per ute i skärgården i vårt älskade Vitsippan. Jag önskar er ett Gott Slut och ett Gott Nytt År!

Tack för i år 2013!

Ju äldre jag blir, ju mer uppskattar jag att jag är frisk (förkylning räknas inte som sjuka) och har så mycket kärlek runt mig. Jag tar det inte längre för givet. Kärlek till er alla!

 

4 reaktioner till “Mitt 2013!”

Kommentarer inaktiverade.