Plättar

Jag är sugen på plättar!! Jag såg en Instagrambild på “matinspiration”‘s sida. Den inspirerade mig verkligen och sen var det kört. Nu ska inte jag äta sån mat, men vad sägs om såna här?

20130516-215832.jpg

BLÅBÄRSPLÄTTAR

Variera plättarna med blåbär i smeten och grädda smaskiga och lite tjockare plättar. Lönnsirap till plättarna ger den rätta amerikanska touchen.

Receptet gäller för 25 st

Ingredienser
3 st ägg
2 dl Arla Köket® minifraiche
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk strösocker
1 dl frysta blåbär
2 msk Svenskt Smör från Arla , smält

Till servering:
lönnsirap
Arla Köket Kesella® kvarg vanilj

Gör så här:
Vispa ihop ägg och minifraiche. Rör ner mjöl, bakpulver, salt, socker och blåbär. Häll hälften av smöret i smeten och smörj plättpannan med resten. Grädda plättar. Servera med lönnsirap och vaniljkvarg.

Recept från Arla!

Eller varför inte såna här!?!?

20130516-220031.jpg

DROTTNINGPLÄTTAR

Plättar serverade med syrliga och goda bär är fantastiskt att bjuda på. Vispad grädde med smak av jordgubbar är ett fantastiskt gott komplement till plättarna

Antal portioner4 portioner
Ingredienser

Plättar:
1 1⁄2 dl vetemjöl
1 krm salt
3 dl Arla® mjölk
2 st ägg
2 msk Svenskt Smör från Arla , smält

Till servering:
2 1⁄2 dl Arla Köket® vispgrädde
1⁄4 liter blåbär
1⁄4 liter hallon

Gör så här:
Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, äggen och smöret.

Stek plättar i en plättlagg eller stekpanna.

Vispa grädden till ett fast skum. Servera plättarna ljumma med grädde och bär.

Recept från Arla!

En kommentar till “Plättar”

  1. Varför plågar du dig så där med att hitta massa goda recept på sånt du ändå inte ska äta?!

    Hitta bilder på gott du kan äta…

Kommentarer inaktiverade.