Tjugondedag Knut

Hej på er!

En dag som börjar i Vitsippan på Blidö, är en bra dag! Jag tänker ofta att jag borde bo där ute. Jag får ett inre lugn som jag inte hittar någon annanstans. Det lär väl inte hända, med tanke på att jobben inte finns där ute, men vinner jag på Lotto då drar jag ut dit! Jag antar att du vet vad jag menar, för alla har väl något ställe där de mår lite bättre?

Den här helgen var extra mysig eftersom lillpluttan var med!

Jag kom faktiskt ihåg att ta lite vatten och aska på en pappersbit och gnuggade kaminluckorna INNAN jag tände brasan. Annars kommer jag alltid på att jag borde tvätta luckorna när jag redan tänt brasan och jag inser att jag inte ser elden 🙂

Idag var det mycket soligare än igår och hemifrån Vitsippan såg jag hur havet glittrade.

Per och jag tog därför en liten promenad längs med strandkanten.

Jag undrar vilket djur som gått här – en räv?

Vid strandkanten såg vattnet ut som slush. Det är inte is, men det är sörja.

Just på den här platsen växer det mycket vass. Jag gissar att det är nu när det är lågvatten som det faktiskt skulle gå att ta bort det. Om man ville alltså.

Vassen sköljs över av vatten och bildar vackra mönster.

Undrar när isen kommer lägga sig? Det är helt klart på gång längs med stranden.

Idag blåste det så pass att mössa var ett måste.

Här brukar man inte kunna gå. Här brukar det vara vatten.

Efter promenaden fick vi kaffe hemma hos pappa och Kina och sen övningskörde vi lite mer med Emma. Idag stod backning och “finlir” på agendan. Sen var det lunch och hemfärd. Detta eftersom Emma skulle jobba kvällskiftet på ICA hemma i Sollentuna. Själv tog jag “tvättpasset” i tvättstugan och log när jag såg tvättinstruktionen på Emmas overall:

20130113-160519.jpg
Mammor kan allt!

Å så kom då dagen när julen ska dansas ut. Jag struntade i själva dansen, men städade i alla fall ut julen. Nu ligger allt julgranspynt, adventsljusstakar och sånt i källaren i sina kartonger medan pappersstjärnorna ligger inslagna i presentpapper och ska läggas in i skåpet i tvättstugan där det är varmt och torrt i väntan på nästa jul:
20130113-174523.jpg

Istället för julpynt har jag nu en doftande bukett från min födelsedag på köksbordet. Inte dumt det heller! Fast jag måste erkänna att jag saknar julsakerna och alla lampor redan! Det är mycket mörker kvar innan det ljusnar….