Hoppet har återvänt till mig – slipper jag tippen?

Idag var jag tillbaks hos doktorn för att se vad mina prover hade att säga. När jag satt i väntrummet öppnade han dörren och log stort. “-Man hör tydligt att du har kommit hit. Oj, vad du hostar!” och så fick jag komma in till honom för att göra lite mer kontroller. Den här gången av lungorna. Han lyssnade och lyssnade och jag fick blåsa allt jag kunde i ett tjockt rör. På fingret satte han en plastsak som mätte syresättningen i blodet. Allt lät och såg bra ut så han satte sig lugnt ner på sin stol.

Han vände sin datorskärm mot mig och började gå igenom den långa listan med provsvar. Mina värden var så bra sååå! Inget fel på vare sig njurar, lever eller sköldskörtel. Inte hade jag någon reutmatisk eller sockersjuka heller! Gammaglobulin (heter det så?) och immunförsvarsmojset 1 och immunförsvarsmojset 2 var också bra. Så där höll han på tills han kom till zinkvärdet. Det var lite i lägsta laget, men inte farligt lågt. Jag ska dock ta och börja äta det i form av brustabletter. (När jag senare läste om zinkbrist så inser jag att jag har flera av symptomen för just det…)

Sist av allt sa han att de hittat elaka bakterier i min näsa och att hade mitt allmäntillstånd inte varit så dåligt, eller jag varit förkyld så himla ofta och länge så hade han antagligen inte gjort något åt det, men eftersom jag antagligen gått med dem sen i våras så var det dags för en kur antibiotika. Jag tror att både han och jag var glad att han hittat något som går att fixa istället för någon läskig sjukdom. Fast lite “Skit också!”-känsla får man ju när man varit sjuk så mycket och det visar sig att tio piller ska räcka för att få mig frisk.

Oftast får man ju bihåleinflammation, öroninflammation eller halsfluss när viruset går över till bakterier, men inte på mig inte. Nej då, inte ska jag få ont eller feber som gör att jag fattar att jag behöver medicin. Jag tror att det är en förkylning och travar på månad efter månad.. SUCK!

Jag åkte alltså till apoteket och log brett när jag bad om att få hämta ut mitt penicillin. Tamten på apotektet sa -“Det här är inte penicillin. Det här är mycket starkare grejer“. Bra där, tänkte jag. Ta i ordentligt så vi blir av med skiten.

Håll tummarna att det här är det sista jag nu ser av förkylningar på bra länge!!

9 reaktioner till “Hoppet har återvänt till mig – slipper jag tippen?”

 1. Härliga tider:-) snart är du frisk och fri från elaka bacillurer… Kraam

 2. Skönt! Elaka bakterier men inte för elaka bakterier! Nu vänder vi skeppet!

 3. Köp yoghurt och ta en sked eller två om dagen så slipper du svamp i underlivet som är vanligt att få vid antibiotika.
  Om du trots det får svamp så rekommenderar jag att du skaffar en ren diskborste 😉

  1. Hua 1: Yoghurt… Blä!

   Hua 2: Svamp i underlivet…. Kli!

   Finns det inget annat sätt än yoghurt? Vad är poängen med det? Goda och snälla bakterier?

   1. Det finns ju goda bakterier i annat än yoghurt, t.ex. Proviva eller Friskus-juice!

    1. Om det är goda bakterier vi är ute efter (är det så Susanna) så lovar jag att dricka massvis av Proviva 🙂 !!!

     Tack kära ni för tips!!

     1. Absolut är det för de goda och snälla bakteriernas skull. Proviva går lika bra!!

      Det är så att jag gillar yoghurt och tycker illa om Proviva därav min rekommendation…

      Hoppas du slipper köpa ren diskborste eller flaskborste 😉

Kommentarer inaktiverade.