Nu så!! Sårade bak-egot botat!!

Idag gick jag direkt in i köket när jag kom hem. Jag tänkte inte låta bakkatastrofen från igår krossa min bakglädje. Jag trodde ju att Kina lärt mig baka. På’t igen bara!

Jag satte därför igång att baka en kanelbullesockerkaka a la Pernilla Wahlgren idag igen. Idag tog jag en helt vanlig springform (efter att ha mätt med vatten att den rymde mycket mer än formen som var med om katastrofen igår. Idag gick det bättre!!

Kanelbullesockerkaka

175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
1 dl strösocker och 3 msk kanel

Sätt ugnen på 175 grader

Rör rumsvarmt (mjukt) smör och socker mjukt och luftigt med en elvisp. Vispa sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen. Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda sedan det med resten av smeten. Gör detta med en slev. Blanda samman socker och kanel till fyllningen. Smöra och bröa en stor sockerkaksform/springform (Översvämning i vanliga sockerkaksformen.) Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Dutta till sist över 2 msk smör.

Grädda kakan i 50-60 min. Testa med en sticka om den är färdig.

Jag tog i och för sig 1 msk av kanelen och blandade med mjölet. Jag följde alltså inte receptet exakt, men jag ville ha lite färg på kakan.

Idag blev kakan inte bara färdig. Den blev fin och jäkligt god också! Den här ska jag helt klart göra igen! Det tog mig 10 minuter att blanda ihop kakan och sen stod den i ugnen i 61 minuter. Hur lätt som helst! Jämför man med joxet att baka bullar så är skillnaden markant!

Nu så! Egot är helt igen!

20121107-195243.jpg

20121107-195313.jpg

20121107-195325.jpg

8 reaktioner till “Nu så!! Sårade bak-egot botat!!”

Kommentarer inaktiverade.