Varmare i vattnet än i luften?

Folk luras så lätt att tro att sommarens simturer tar slut när lufttemperaturen sjunker, men de har ofta fel. Vattnet tappar inte värmen lika fort som luften gör. Kom ihåg var ni hörde det!

Jag kunde inte sova så bra i natt. Det förvånade mig inte ett dugg. Igår klättrade nämligen en spindel på min mage när jag satt på Pappas och Kinas altan. Några andra spindlar fick samtidigt för sig att släppa ner sina trådar från taket och dingla hotfullt i luften bredvid mig. Jag gissar att de kan lukta sig till min skräck. Efter en sån grej kan jag aldrig sova. Det slår aldrig fel. Jag har i och för sig spindelmaror ibland även utan att ha drabbat samman med en verklig sådan, men om jag sett en så slår det aldrig fel…. Jag gick därför upp väldigt tidigt i morse.

Jag åt frukost och funderade på dagen. Bakom huset låg det huggen ved, så jag gick helt enkelt dit och staplade vedträn i en timme. Det är naturligtvis inte en bra syssla om man är rädd för spindlar, men ibland måste man ju utsätta sig för sina fobier och det gjorde jag i morse.

Veden har legat under bar himmel ett par veckor och det syntes tydligt hur våt den var när jag väl hade fått in den i vedskjulet. Torr ved i botten. Blöt ved ovanpå.

När jag var klar tittade jag åt andra hållet och insåg att det kommer bli mer vedträn än vad som ryms i vedskjulet. Vad ska vi göra av den?

Det brydde jag mig dock inte om. Den får Per lösa 🙂 Jag satte istället igång med gräsklippningen. Veckans regnskurar har ju verkligen gjort att gräset satt fart!

Efter nästan 90 minuter av gräsklippning var jag galet varm och hoppade i bikinin. Dags för bad!

Det var inte direkt soligt och somrigt, men ni minns vad jag sa va?

När jag torkat och klätt på mig letade jag reda på syrran och hennes familj. Jag hittade dem i upptäckartagen längs med stranden och de lutande träden som snart lär falla. Det höga vattnet har letat sig ända upp till deras rotsystem.

Den här tjejen har blivit så stor att hon blir mycket medveten när kameran kommer fram. Det har därför blivit lite svårt att få ett naturligt leende på bild. Fast söt det är hon alltid!

Syskon i lektagen!

Den här killen har å andra sidan blivit mer av en linslus än han någonsin varit!

Det kan bero på att han fortfarande är så liten att han inte bryr sig om vad andra tycker och tänker. Han vet själv vad han tycker. Han tycker t.ex. om sin mamma!

När Kina ringde och frågade om vi ville kaffe vid bryggan eller hemma hos dem så tog vi oss alla upp från den lite blåsiga stranden.

Hemma hos Pappa och Kina fick vi glass och kaffe. Jag tror lilla Noah åt sandwich. Vad tycker ni det ser ut som kring munnen?

Han tycker om sin pappa också! Pussmunskille!

Innan jag lämnade ön hann jag knäppa några bilder till:

Tilda

Noah

 

Jag lämnade ön före lunch. Hemma i stan fick jag träffa både son och dotter och det var riktigt skönt för det var länge sen jag såg dem. Vi verkar ha olika dygnsrytm. Emma drog i och för sig snabbt iväg till en kompis, men Mackan och jag åkte in till stan och shoppade och gick på bio. Mys.

Det har varit en bra helg, även om jag saknar mannen och räknar dagarna tills han kommer hem. Varför går helgerna så fort?

Varför går helgerna så snabbt? 

 

4 reaktioner till “Varmare i vattnet än i luften?”

  1. Vad bra att du staplade veden, min tur att klyva resten nästa helg!
    Mannen

    1. Japp nu får du slita 🙂
      Det känns i höfterna att jag slet i söndags. Strechning krävs!

  2. Tack för en trevlig lördageftermiddag och söndagförmiddag. Det var på tiden att vi sågs <3

Kommentarer inaktiverade.