Konservering av sommarandningen pågår….

 Den härliga känsla man får i hela kroppen när sommaren sipprar in i lungorna, den bara måste konserveras till de grå och kalla höstkvällarna… Idag har jag verkligen försökt att ANDAS! Jag fick faktiskt t.o.m en påminnelse från min kollega Åsa om det idag, så jag kunde inte glömma bort det!

Så här ser det ut när jag andas:


Grön granskog här på Granö. Den halvfallna granen har stått så där i två år. Undrar när skogsägaren tänker ta hand om den? Det är fel av oss att ta hans ägodel. Alltså kan vi inte ta ner den. Det är fel av honom att inte ta ner den eftersom det är farligt. Hur går man vidare?


Pappa och Kina har hur mycket blommor som helst på sin tomt. Jag gillar att fotografera dem. Den här klänger sig fast på en underbart rostig spalje vid garaget. Vad den heter? Tja…. Klematis?


I växthuset har deras vindruvor börjat ta form. Det är en stund kvar tills man kan äta dem, men snart så…. Snart!!


Idag har Per putsat på Bubbel (båten) i sin jakt på en superduperren finish. Jag satt och mös i solen och spelade wordfeud med min fd. kollega Carina. Värre kan man ha det!


Helt plötsligt frågade Per om vi inte skulle åka till Högmarsö. Det tyckte jag absolut att vi skulle! Bilden ovanför visar hur vi är duktiga och sänker farten till 8 knop i Furusundsleden. Jag förstår dock inte varför. Vi drar upp sjukt mycket sjö när vi kör så där långsamt. I 40 knop däremot blir det nästan ingen upprörd sjö alls. Vore inte det bättre?


Ahhh! Framme på krogen!


Jag kör inte!


Idag blev det Gambas Piri Piri för mig till förrätt. Per tog en skagentoast. Till varmrätt provade jag på deras burgare medan Per lyxade till det med en oxfilébit.


Här ser vi ingången till krogen. Dit går INGEN! Alla sitter på kajen.


Runt omkring krogen är det kargt och hårt. Den gröna lastbilen är LJUVLIG!


Ser ni det ENORMA propellerbladet längst upp till vänster? När Per pekade ut det för mig kunde jag knappt tro mina ögon. Jag ställde min stora fot i storlek 40 ovanpå för att visa er hur stor den faktiskt var.


Efter maten satte vi oss på pråmen och tog varsitt glas. Här träffade vi några pratglada seglare som ville få råd om menyn. Vi insåg att vi ätit oss igenom precis allt som bjuds så vi kunde vara mycket noggranna i vår bedömning 🙂


Här satt vi sedan och njöt och andades en lång stund innan vi ville göra loss igen.


Och precis som på vägen dit så åkte vi JÄTTELÅNGSAMT och rörde upp mycket sjö….


Jag tror dock att regeln finns till för de “lite” större båtarna. T.ex. såna som syns där bakom oss. De drar liksom upp en hel del sjö i sin framfart.


Vi har dock hittat lugnet och mår bra oavsett hastighet.


På Yxlan såg vi hur somliga antagligen hade det “pretty awesome” i solen!!


Väl hemma vid bryggan kan jag återigen visa vilken skillnad LJUS gör för en bild. Här tar jag en bild MOT solen och då ser man att det är kvällning.


När jag sedan någon sekund senare tog en bild MED ljuset så ser det ut som om det vore mitt på dagen. Man kan leka mycket med ljussättning…

Nu är det kväll och jag fick precis en liten buffé av gotter serverat av min kära make. Jag fick parmesan och balsamvinäger samt ett glas med tjockvin. Det kunde varit värre!

ANDAS

 

 

4 reaktioner till “Konservering av sommarandningen pågår….”

  1. Jag har oxå börjat att andas efter vistelsen på BLIDÖ
    jag tänker ofta på det du sa till mig Mia
    Kram på er

  2. På Yxlan hade vi det bra!! En sen middag i solen 🙂 Och grattis till segern i WF!!

Kommentarer inaktiverade.