I skärgården med svärfar

Vi visste att vi skulle få lite av östersjön över oss, men trots detta begav vi oss iväg ut på det blåsiga havet. Pers pappa och yngste bror är nämligen hemma i Sverige ett par veckor och just idag befann han sig på en kobbe söder om Möja. Det var alltså bara att sätta på sig det vattentäta skinnet och åka iväg! På vägen dit gick det ganska bra, men på vägen hem stänkte det rejält. Nu vet vi dock att 10-11 sekundmeter på Kanholmsfjärden inte är några problem för Bubbel.

Nu kör vi!
 

 
Resan gick bra och väl framme vid Pers farbrors och fasters skärgårdsparadis blev Bubbel väl omhändertagen nere i hamnen. När vi kommit upp till huset uppe på höjden fyrade jag av den här bilden och log. Bilden föreställer Pers farbror, Pers pappa och Per själv. Man kan se att de är släkt – de har exakt samma klädsel 🙂

 


Vi satt och mös i solen och försökte uppdatera oss om det senaste.
Pers lillebror sitter längst till vänster.


Utsikten från altanen går inte av för hackor!


Kanholmsfjärden breder ut sig rejält.


Pers yngste bror och hans far håller Per och hans matlagande faster sällskap inne i köket.


Här kan man ju tänka sig att äta sin frukost…


Nu är det lunch och Pers faster bjuder på härligt god laxsallad.
Detta serverat med bubbel i glasen ute i solen!
Gott!


Direkt efter lunch tackade vi för oss eftersom det blåste mer och mer ju längre dagen led. Den här gången sneddade vi in mellan Möja och Södermöja för att få lite lä en stund.


Resten av resan hade jag kameran undanstoppad i det vattentäta “handskfacket” så den enda bild jag kan visa er är när vi kom ända upp till Finnhamn. Där var det hyfsat lugnt eftersom det är så mycket öar som läar där. Lugnt var det dock inte. Det syns kanske på segelbåtarnas segel?