MIDSOMMAR!!

På midsommarafton vaknade Per och jag till en “lite” misskött gräsmatta.

Vi hade inte varit på ön på ett tag så vi låg efter med gräsklippningen. Ömsom regn och ömsom sol gör ju dock att gräset, och allt annat, växer och gror så det står härliga till. Jag försökte se det vackra i klöver, hallon och smultron och lät det vara 🙂

Tidigt på morgonen fick vi sällskap av Thérèse, Peter och Mattis. Vi hade bett dem komma tidigt för att “lura” alla andra midsommarresenärer och därmed slippa köer. Det funkade! Jag tog med mig Thérèse och gick ner till vattnet. Där njöt vi av sol och värme!

Ska vi kanske ta ett bad lite senare?

Thérèse trivs som allra bäst när det är varmt och soligt, så här satt vi och njöt en stund. Det var härligt även för mig som fick prata lite “hemligheter” med min bästa vän.

Till slut gick vi hem igen och då var det dags för Mattis att få lite mat.

Sen gick han på upptäcktsfärd runt vår soffgrupp

Mitt lilla fadderbarn och jag

Foto: Peter Karlsson

 Rätt vad det var fick vi besök från huset bredvid. Det var Maja och Alexander som kom över för att se vad som var på gång. Maja är inte ett dugg blyg utan hoppar direkt upp mot den varma famnen där även Mattis höll till.

Alexander är lite mer avvaktande och håller sig för sig själv.

Efter en god midsommarlunch med sill till mig och Peter och grillad lax med smörslungad färskpotatis till alla som önskade, så gick vi ner till bryggan och relaxade. Det finns ju nämligen inget bättre än salt hav, blå himmel och värme. Jo, det skulle vara ett lyckligt, skrattande par då förstås!

Peter och Thérèse

Per var smart och hade keps på sig mot den stekande solen. Det hade jag också behövt ha, visade det sig lite senare. (Bakom Per kan man ana att vi snart har en brygga igen! Den förra tog ju höststormen)

Det kan nog inte bli bättre än så här!

Inne i båthamnen försökte jag fånga luftbubblor på bild. Det gick inte så bra, men det blev ett roligt mönster i vattnet i alla fall.

Årets, och livets, första dopp! Efter en stund var han helt naken och doppade nästan hela kroppen. Han visade att han är sin mors son!

Hon är nämligen inte heller rädd för vatten. Vi njöt verkligen av badet och tyckte det kändes lite varmare än de uppmätta 15,5 graderna.

Titta noga på den här bilden.
Jag tror inte det går att ta en sötare bild.

Bror och Syster i badtagen

Glad Midsommar!

När vi gick upp från badet mötte vi Frida och Henrik som skulle iväg på en barnfri kväll på andra sidan ön. De såg mycket somriga ut!

Jag önskar att jag också hade syren på min tomt. Det här är grannens.

Det här vill jag också ha.

Det är pappas och Kinas prästkragar.

På besök på den mer blomstertäta tomten.

Sommarbarn

Prästkragar är roliga

Mattis – min lilla apunge!

Förutom blommor så hittar man också lite barnleksaker på tomten.

Roligt!

Dags att gå ut och gå på promenad!

Vi kunde inte direkt klaga på vädret 🙂

Ett av mina favoritställen finns där ute…

På kvällskvisten blev det ännu vackrare

…och är det midsommar ska man sitta utomhus tills man går och sover. Detta gör man oavsett om man fryser, har fått solsting eller blir biten av myggor!

 Vi hade en skön midsommar! Hoppas ni hade det också!

2 reaktioner till “MIDSOMMAR!!”

 1. Duktiga duktiga Mia,vilka fantastiska bilder!!!!
  Ni ser ut å haft det underbart!!!!

  1. Tack! Vad glad jag blir! Jag försöker ta fina bilder och ibland tycker jag att jag fått till det (som bilden på Maja när hon springer ner i vattnet med krans på huvudet), men jag blir tokglad om någon annan ser nåt fint i bilderna. Jippie liksom 🙂

   Vår midsommar var härlig!

   Kram

Kommentarer inaktiverade.